| | | | |

По време на война, когато загиват хиляди и биват сривани градове и села, израз като „Казусът е затворен“ е равен на „Да мрат“

”Няма нужда МВнР да изпраща искането на Украйна в Министерството на икономиката и индустрията”. Това се казва в позиция на икономическия министър Корнелия Нинова. ”Народното събрание реши – България няма да изнася оръжия за Украйна. Казусът е затворен”.

По време на война, когато загиват хиляди и биват сривани градове и села, израз като „Казусът е затворен“ е равен на „Да мрат“.

Не знам дали мъглявите спорове за Северна Македония ще взривят някой ден коалицията, но безсърдечността и цинизмът в „Казусът е затворен“ със сигурност разрушава ценностната ни система. Или каквото е останало от нея. Имам чувството, че Нинова, ако отговаряше за Външно, Сергей Лавров нямаше да има никакви проблеми да прелети със самолета над главите ни, за да стигне до Белград.

В Туитър Михаил Ходорковски написал: „RT показа, как руски танк стреля в къща в Мариупол, в която се криели бойци от „Азов“. По-късно там откриха телата на шест цивилни граждани“. Нахлули в чужда страна. Убили хората пред снимаща камера. След това отмъкнали зърно и лични вещи от жилището. Просто бандити…

Но за Корнелия Нинова „казусът е затворен“. Ей така – затворен е.

Не и за Дмитрий Рогозин, шефът на „Роскосмос“, обаче, който ни нарече страхливци и ни заплаши със стратегически ядрени ракети „Сармат“. Нас, румънците, черногорците… Щедър човек.

Как гледа вице-премиерът и лидер на БСП Нинова на този отворен казус?

Автор: Огнян Стефанов/ Фрогнюз

снимка Архив

Similar Posts