| | |

Премиершата Линда и фаталната брюнетка Лена в сблъсък за Кирил Петков

Войната между премиершата Линда Петкова и говорителката на министър-председателя Лена Бориславова за сърцето на Кирил Петков е достигнала своя апогей. Двете най-близки до премиера дами влязоха в остра схватка и открито показват, че не се понасят.

От началото на управлението на Петков сладкарката предпочиташе да стои в миманса. Но ето, че изведнъж публичните ѝ изяви и лъскави фотосесии зачестиха и тя „влезе остро“ в играта, за да натрие носа на съперничката си, демонстрирайки коя от двете е по-по-най. „Поведението и самочувствието, както и все по-нарастващата ѝ активност в социалните мрежи може да бъдат тълкувани като индикатор, че обладаната от ревност Линда влиза в открита битка за надмощие с Лена“, коментират из кулоарите на Министерския съвет, пише вестник Ретро.

Разгарът на скандала помежду им бе навръх 24 май, когато Петков трябваше да излети с българска делегация, в която бе регистрирана и Лена Бориславова, за визита при папата в Рим. В последния момент обаче изненадващо на летището в София се появява съпругата му Линда, докарана с колата на вицепремиера Асен Василев. След пререкание между двете насред самолета премиершата принудила Бориславова да слезе позорно от борда и заела мястото ѝ до Кирил Петков.

Веднага след скандалната случка Лена изпадна в нелегалност за няколко дни, като дори не се появи на заседанията на Министерския съвет, на които винаги присъства. Хора от обкръжението на премиера издават, че Линда му е поставила ултиматум да вземе категорична страна в спора между нея и Бориславова и да я отдалечи от себе си моментално.

Последствията за Лена не закъсняват и от седмица насам депресираната млада брюнетка е натикана в ъгъла, вече не се появява по телевизионни интервюта и на важни събития. Тя отсъстваше дори от приема на президента Радев по случай 24 май в резиденция „Бояна“, където премиерът бе придружен отново от жена си.

Канадката Линда спретна и друго отмъщение на по-младата си съперница, за която отдавна се говори, че има повече от професионални отношения с Петков. Няколко дни след разправията им премиершата триумфира в професионална фотосесия за известен международен бутик за дрехи, на която позира досущ като модел. Макар и с 10 години по-възрастна от спряганата за фатална красавица Бориславова, Линда показа, че може да изглежда като първа дама от световна класа. В същото време, в което Бориславова ближе раните си и е изпаднала в немилост, канадката все повече заявява позициите си в светското общество и анонсира, че е приела да бъде жури на престижен кулинарен конкурс.

Оказва се, че враждата между двете дами датира още от 2017 г., когато всъщност Лена се среща за пръв път с Петков. Именно тогава брюнетката с диплома от „Харвард“ се появява гръмотевично в живота на Кирил и Линда и нарушава розовата им идилия. 27-годишната тогава правистка впечатлява Кирил с образованието и квалификацията си. По онова време той и Асен Василев издирват възпитаници на „Харвард“ у нас, които да включат като преподаватели в своя Център за приложни изследвания и иновации в природните науки към Биологическия факултет на Софийския университет. Именно Лена е сред първите, които четат лекции, а Кирил я аплодира с възхищение от първия ред.

Когато 5 години по-късно Петков я взема в екипа си и я слага да върти руля на политическия му проект, Лена и Линда се смразяват окончателно. Очевидната близост на Бориславова с Петков по време на кампанията му, а и след това изнервят до краен предел канадката. Запознати издават, че тя имала бесни разправии с мъжа си, когато в началото на годината той се самоизолира единствено в компанията на 32-годишната си говорителка в правителствената резиденция „Лозенец“ заради съмнения за заразяване с Ковид. Бурно Линда реагирала и на достигналите до ушите ѝ слухове, че след работно време Кирил и Лена си спретват шумни гуляи с обилно количество шампанско в спецзоната на Министерския съвет, където няма камери.

Всъщност фаталната Бориславова е забъркана в политически любовен многоъгълник. Оказва се, че от 7 години насам тя се води уж сгодена. На 19 декември 2014 г. Лена е получила предложение за брак не от кого да е, а от друг близък до Петков човек, а именно Мирослав Иванов, който понастоящем е зам.-председател на парламента. Той ѝ поднесъл пръстена с букет от червени рози, а Бориславова му дала своето категорично „да“. Въпреки че са двойка отдавна, Мирослав и Лена напоследък не афишират връзката си, което буди съмнения у приближения им кръг от хора колко истинска всъщност е тя.

Допреди 32-годишната Бориславова да нагази в политиката и да стане дясната ръка на Кирил Петков, с Мирослав са се носили на крилете на любовта и са обиколили половината земно кълбо с романтични воаяжи. Към днешна дата обаче не само че двамата не пътуват по такива, но и Лена е заличила всички снимки от социалните си мрежи, които я свързват по един или друг начин с Иванов. Наблюдателни нейни колеги са забелязали, че откакто е началник на кабинета на премиера, тя не носи и годежния си пръстен, който допреди това е блестял на безимения пръст на дясната ѝ ръка.

В същото време обаче двамата с Мирослав са собственици на общо жилище на територията на София, което си купуват през 2019 г. на кредит. Зам.-шефът на парламента очевидно няма против уж възлюбената му да прекарва повече време с Петков, отколкото с него и двамата с премиера се държат приятелски, поне за пред обществото.

През последния месец Бориславова бе свързана и с друг виден представител на „Продължаваме промяната“ – Ицо Хазарта. Оказа се, че тя и рапърът редовно посещават столични заведения насаме и се уединяват в лични разговори. Хазарта, който е татко на три деца, последното от които се роди миналата година, още се обяснява в любов на половинката си Женя, но е насочил поглед и към амбициозната Лена. Очевидно Бориславова е запленила голяма част от съпартийците си и е разцепила партията на Петков на две. Говори се, че част от сподвижниците му били на страната на жена му Линда и отказвали категорично да общуват с Лена, освен ако не ставало дума за делови въпроси.

Similar Posts