| | | | |

Дмитрий Медведев жестоко си изпусна нервите: Ненавиждам ги! Те са копелета и изроди

Дмитрий Медведев, който в момента е зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, публикува в канала си в „Телеграм“ крайно остър пост в контекста на войната в Украйна.

„Често ме питат защо коментарите ми в „Телеграм“ са толкова остри. Отговарям – ненавиждам ги. Те са копелета и изроди. Те искат нашата смърт, смъртта на Русия. И докато съм жив, ще правя всичко възможно, за да изчезнат“.

В текста не се уточнява кои са тези „те“. „Комерсант“ коментира, че бившият президент и премиер най-често коментира с негативен тон Украйна, Европейския съюз и САЩ.

Вчера Медведев нарече европейските политици „имбецили“, а преди време във връзка с изказване на президента на САЩ Джо Байдън, че Вашингтон няма да изпраща далекобойни ракетни системи в Украйна, определи решението за разумно и заплаши:

„В противен случай, ако нашите градове бъдат атакувани, въоръжените сили на Русия биха изпълнили своята заплаха и биха поразили центровете, където се вземат подобни престъпни решения“, каза Медведев. „Някои от тях не са в Киев“, добави той и заяви, че „няма нужда от по-нататъшни обяснения“.

Във връзка с днешното изказване на политика в. „Новая Газета. Европа“ (версия на спрялата „Новая газета“) пусна допитване в Telegram с въпроса кого е имал предвид Медведев в поста си, а вариантите за отговор бяха: Западните политици – 14%; украинците – 6%; чуждестранните агенти – 4%; обитателите на Кремъл – 15%; собствениците на денонощните магазини за алкохол – 20%; що за въпрос, постовете в Телеграм, разбира се – 41%.

Вариантът с денонощните магазини за алкохол много забавлява рускоезичната публика в социалните мрежи, чиито коментари по адрес на Медведев са в стил „Трябва да се пие по-малко“.

Според коментатори в социалните мрежи информация, че американската виза на сина на Дмитрий Медведев – Иля, е прекратена, е подпалила гнева на бащата политик. За пръв път информацията се появи в канала в Twitter на беларуската опозиционна медия Nexta, чийто бивш главен редактор беше Роман Протасевич. Новината се появи още в портала Reddit, както и в украински медии, но към момента не е официално потвърдена.

Според информацията Иля Медведев има 48 часа да напусне Съединените щати. Самият Дмитрий Медведев има интересна публикация в „Телеграм“, като там разсъждава как американците и европейците решават, че „семействата“ на държавни чиновници и депутати отговарят за неща, за които не могат да повлияят на своите роднини.

Синът на Медведев е роден в Санкт Петербург в началото на август 1995 г. В Калифорния притежавал магазини и бизнесът му вървял добре, споделят в интернет запознати с делата на синчето.

Similar Posts