| | | |

ПОЗОР! ДС доносникът Велизар Енчев скочи на “неблагодарните” българи

Видният експерт по балканска политика и водещ на психопредаване по партийната телевизия на БСП Велизар Енчев изригна с ужасяващ коментар по повод затварянето на въздушното ни пространство за самолета на кремълския външен министър Сергей Лавров.

Енчев имаше наглостта да сравни касапницата в Украйна с Руско-турската война от 1877/78 г., но да се насладим на цялото му изявление:

България, Северна Македония и Черна са отказали на самолета на Сергей Лавров въздушен коридор до Сърбия. Изводите са крайно тъжни за неблагодарните българи и показателни за балканските нрави на запад от нас.

Ако Черна гора е отказала коридор за пътуващия за Белград руски външен министър, това е срам за сърбите в черногорското княжество. На Берлинския конгрес през 1878 г. княжеството е признато за независима държава, благодарение на пролятата руска кръв в Руско-турската война (1877 – 1878).

По евроатлантическите стандарти не звучи политкоректно, но заради историческата истина трябва да се изрече – за Сърбия Черна гора и черногорците са това, което за България са Северна Македония и македонците – един народ в две държави!

Ако Северна Македония е затворила небето си за руския самолет, това означава две парадоксални неща – че без да се съобразява с антируските санкции, членката на ЕС и НАТО Гърция е дала въздушен коридор на Лавров.

Второ – че отказалите коридора македонци са си българи, сиреч неблагодарни и коварни като българите в България.

Наистина е неблагодарно сърбеещото се племе в Северна Македония. Защото, за наше съжаление, от десетина години министерството на Сергей Лавров и руският посланик в Скопие подкрепят мегаломанството на македонизма. И за благодарност към Лавров, Скопие не пуска летящия към Белград руски самолет. Чисти българи!

А да коментираме ли българския отказ за въздушен коридор?

Как да коментираш без гняв тази неблагодарна държава, която възкръсна след пет века робство върху костите на хиляди руски воини?

Стане ли дума за Владимир Путин, от премиера и финансовото му гуру трябва да очакваме всичко. За да покажат евроатлантическа лоялност, на скорошна пресконференция в БТА двамата почти му обявиха война. И с идиотски усмивки се заканиха на еретиците в Кремъл…

Апропо, каква щеше да е съдбата на поробените българи, ако през 1877-а Румъния бе отказала коридор на руската армия, за да стигне до българския бряг на Дунава и атакува турските позиции при Свищов?

Всъщност, по тогавашните международно-правни стандарти, освободителната за нас война не е ли била непровокирана агресия срещу Османската империя?

Пази Боже от неблагодарни българи?

снимка Архив

Similar Posts