| | | |

Вижте каква е причината Ламбе Алабановски да запали българския културен клуб “Иван Михайлов” в Битоля

Дядото на певеца Ламбе Алабамовски, който запали българския културен клуб “Иван Михайлов” в Битоля, бил убит от българи.

Това заяви неговият адвокат Драган Георгиев пред македонската телевизия Алфа.

На 4 юни 34-годишният Алабамовски заля със запалителна течност вратата на клуба и го запали. Дни по-късно бе арестуван и остава за 8 дни зад решетките, защото според македонския съд, има опасност да избяга, защото има и американско гражданство.

Адвокатът на Ламбе не оправдавал постъпката на клиента си. Иска обаче да се вземе предвид цялата ситуация в Македония заради преговорите и блокирането от страна на България, както и “фактът, че член на неговото семейство бил убит точно от българи”, каза адвокатът.

“Неговият дядо е застрелян от българите, а той се връща в Македония и се открива културен клуб на един от най-големите злосторници за македонския народ, който допреди да почине в Рим не го признава македонският народ. Не го оправдавам, нито той самият се оправдава за това, което е направил, но това е било негов знак на протест”, допълва адвокатът.

Смята, че не е имало нужда от арест за Ламбе, защото той е признал вината си, имал планове да се върне на музикалната сцена в Македония и не е искал да бяга.

Защитникът се съмнява в негласно политическо задкулисие при определяне на мярката за неотклонение, заради спора с България.

снимка Архив

Similar Posts