| | | |

Гюров за коалицията: Очевидно има напрежение, ще дадем пресконференция

“Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Към момента нямам допълнителна информация, различна от тази, която имате вие”.

Това каза председателят на Парламентарната група Продължаваме промяната Андрей Гюров в отговор на журналистически въпрос за отношенията в коалицията.

„Това, което мога да кажа е, че поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори и очакваме информация от Министерски съвет, и по-късно днес изпълнителният съвет на Продължаваме промяната ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси”, каза Гюров.

На въпрос ИТН надежден партньор ли са, той каза: Това е въпрос, който сега ще си проличи по време на актуализацията.

„От наша страна, както знаете, правим всички стъпки и взимаме мерки, така че да тече комуникацията и да можем да вървим напред, защото, знаете, от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква един много строг график на протичане на приемането на актуализацията през комисиите и през зала”, посочи Гюров.

Припомняме, че четиримата министри от квотата на “Има такъв народ” в правителството напуснаха днешното заседание на кабинета. На заседанието се обсъждат антикризисните мерки, които ще влязат в актуализацията на бюджета

снимка Архив

Similar Posts