| | | |

ИЗВЪНРЕДНО ВИДЕО! Слави Трифонов: От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония

Слави Трифонов прави извънредно видеообръщение. Днес министрите на ИТН напуснаха правителственото заседание, игнорирани от премиера и останалите им колеги

Днес министрите на ИТН напуснаха заседание на Министерски съвет заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва, даже това е агония.
Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на излъчване на живо по 7/8 TV и Фейсбук профила му.

„Причините, поради тази коалиция не работи и поради които нямаме място в нея са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари“, добави той.

„По отношение на РСМ премиерът води друга външна политика. Той си има друг външен министър, не Теодора Генчовска. Той се казва Весела Чернева. Министър-председателят е обещал на различни европейски лидери да вдигне ветото“, поясни Трифонов и определи поведението на премиера като „национално предателство“.

Петков грубо и безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение, отсече Трифонов.

Никой няма право да разхищава парите на хората – никой не знае за какво се изхарчиха 9 млрд. лв. за 9 дни. 4 млрд. се взеха от енергетиката и се харчиха за вътрешни нужди. 1,2 млрд. се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма. Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро обещаваха, че ще ловят, къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление, къде са онези 8 млрд. кражби от бюджета и защо не са в бюджета на държавата. Как мислите, че се възприема това, че Асен Василев има намерение да изтегли още 10 млрд. лв. до края на годината, възмути се Трифонов.

Държавата се води към фалита, заяви той.

Ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят бюджета в часта за социалните мерки и пенсиите на хората, но останалото е разруха и няма да го подкрепят, заяви Трифонов. Не сме тук заради властта, всичко е въпрос на морал, отсече той.

Доброволно излизам от управлението – ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония, това е, отсече още Трифонов.

Similar Posts