| | | |

Хаджи Тошко: Какво направиха за 6 месеца – арестуваха незаконно Борисов и ни направиха за смях

Външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с РСМ, това каза пред Би Ти Ви Тошко Йорданов – председател на ПГ на ИТН.

През цялото време заедно с Весела Чернева (външнополитически съветник на премиера, бивш директор на Бюрото на ЕС за външна политика в София, б.ред.) се опитва да заобиколи коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо, добави той и обясни, че това е видно от паметни записки в МВнР.

Това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка, каза още Йорданов.

Според него днес премиерът е говорил неща, които не са истина.

Кирил Петков се скъса да лъже днес и да говори глупости и да връзва едно нещо с друго, коментира Тошко Йорданов.

“Кандидатурата на Бойко Рашков не е обсъждана на коалиционен съвет. Изобщо не е обсъждано, това е някаква идея, която хвърчи във въздуха и никой не взима решение нито за, нито против”, коментира той.

Според него са направени „циркове“ около кандидатурата на Любомир Каримански и парите за строителите.

„Ще ида на детектор на лъжата, ако трябва. Скъсаха се днес да лъжат и да говорят глупости. Бях на разговора, на който Асен Василев каза на Караджов – плащай тези пари от твоя бюджет, аз на актуализацията ще ги възстановя“, разказа Йорданов.

„Какво направиха за половин година? Арестуваха Бойко Борисов незаконно и станаха за смях. Направиха и нас за смях“, възмути се той.

„Асен Василев се оказа слаб финансов министър, не знам какъв финансист е“, коментира още лидерът на ПГ на ИТН.

снимка Архив

Similar Posts