| | | |

Даниел Лорер: ПП “Възраждане” се самопредложиха за властта

ИТН не работи за интересите на България в момента. Те умишлено спират работата на българското правителство заради парите за пътища. Това е най-безотговорното нещо.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ министърът на иновациите Даниел Лорер.

“Наблюдаваме сценаристка методика на ИТН още от началото. Политиката се прави с идеи, не с капризи и желания”, подчерта той.

Без парламента, който „Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука, ние не можем да направим реформите, коментира Лорер.

„Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация – те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна – те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това.

„Българският парламент решава българския бюджет, когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясни, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване, и устойчивост“, посочи Даниел Лорер.

Той изрази вяра, че в ИТН има различи хора и някои от тях могат да бъдат събуден за истинския интерес на България. “Оптимисти сме и вярваме в човешката природа. Надяваме се, че поне 12 души имат правилната мотивация”, допълни Лорер, като прогнозира предсрочни избори, ако това не се случи. “Не купуваме депутати и съвест. Това, което правят други партии, не трябва да се приписва на нас”, категоричен бе министърът.

По думите му, не всички министри на ИТН са депозирали оставките си. “Може би и при тях тече вътрешен дебат. Възможно е част от тези лица да останат в отбора ни, тъй като сме имали гадивни моменти в работата ни дотук”, посочи Лорер, като отбеляза, че работата е вървяла изключително добре с министъра на енергетиката Александър Николов и спортния министър Радостин Василев.

Той коментира, че от ПП все още нямат фиксиран кандидат, който ще оглави вътрешно министерство в случай, че Бойко Рашков застане начело на КПКОНПИ, каквато заявка направи вчера премиерът Кирил Петков.

Лорер посочи още, че жена му е шеф на политическия кабинет на вицепремиера и обяви, че конфликт на интереси няма. Министърът нарече обвиненията за семейни назначения в Министерски съвет, които ИТН отправиха, “удобни дъвки”.

“Възраждане” се самопредложиха за властта. Диалог по принципни въпроси по точките, които те споменават, е невъзможен”, коментира още Даниел Лорер.

снимка Архив

Similar Posts