| | | |

Петков е проверил в гугъл, че реформа в МВР няма и Рашков не е способен да я проведе, и е решил да го оттегли с минимални репутационни щети, предлагайки го за шеф на КПКОНПИ

от фейсбук профила на Христо Терзийски

снимка Архив

През изминалата година многократно съм изобличавал министър Рашков за отправяни от него неистинни твърдения.

Но след последните му медийни изяви се замислям дали пък всъщност човекът не си живее в някаква паралелна реалност, в която сам си вярва и в която си се чувства комфортно? – Думите и действията му вече са толкова отдалечени от реалността, че се превръщат в абсурдни не само за нас от опозицията, но и за собствените му колеги от правителството и парламентарното мнозинство.

И което е най-лошо – абсурдни са и за служителите на МВР. Синдикалните организации в МВР недоумяват как министърът може да отправя твърдения, чиято неистинност и лесно проверима и доказуема.

Това, че полицейските инспектори не са виждали „новите си лаптопи“, осигурени от министъра, или че никога не е искано становището на синдикатите по отношение на необходимостта от увеличаване на възнагражденията и актуализацията на бюджета, са само части от голямата картина на бездействие, арогантност и надменност, демонстрирана към служителите и от министъра, и от правителството.

Синдикатите не приемат защо при положение, че министър Рашков твърди за липса на миграционен натиск, се командироват висши служители от професионалното ръководство на МВР по границата ни с Република Турция в почивни и празнични дни.

Всичко това се случва в условията на влошаване на криминалната статистика през последната година и връщане с години назад по отношение на броя на жертвите по пътищата.

Министърът на вътрешните работи не се ползва дори с минимално доверие от страна на служителите и твърденията му, че „реформата в МВР е на 98% завършена“ провокира иронията дори на колегите му в правителството.

Изглежда, че вече и премиерът Петков е проверил в гугъл, че реформа в МВР няма и явно този министър не е способен да я проведе, и е решил да го оттегли с минимални репутационни щети, предлагайки го за шеф на КПКОНПИ.

Отново обаче, за сметка на интересите на българските граждани и на ефективността в противодействието на престъпността и корупцията.

Similar Posts