| | | |

Събев, който забрави, че си купи поста: Трифонов е политическа кукла, не взема самостоятелно решения

Започваме да работим с всеки един от депутатите, заяви транспортният министър

„Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения”.

Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната”.

Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев каза:

„На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.

Според него от ИТН станали нервни още когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната.

„Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

Той каза, че досега от „Продължаваме Промяната” и другите двама коалиционни партньори са изпълнявали договорките, направени на коалиционните съвети.

„Вижте кога станаха депутатите от ИТН по-нервни. От март месец. Тогава започнаха да заплашват, че ще напускат”, коментира още Събев.

Преди това Събев каза, че още от 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. „Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”, каза транспортният министър.

Правителството на малцинството започвало да работи с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. „Налага се да работим с всеки един депутат, да потърсим общи точки и където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.

„Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството”, каза Събев. „Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.

Той отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ.

„Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите”, каза Събев. Той очаква, че при евентуални следващи избори, ПП ще спечели „много по-добър резултат”.

Относно споровете с превозвачите и очакваните нови протести, Събев каза, че с тях няма полемика.

„Те обявиха, че за 7 дни ще блокират икономиката на България. Обадиха ми се хора от големите вериги, попитаха ме какво правим. Премиерът Петков също се обади и ми каза да намерим начин да седнем и да преговаряме. Казах му, че ще се справим. И ние не позволихме да бъде блокирана икономиката. След това те решиха да протестират”, каза Събев.

Въпросът с ТОЛ таксите е в регионалното министерство, припомни Събев.

снимка Архив

Similar Posts