| | | |

Графолог разкри Кирил Петков ли е писал скандалната бележка за ветото над РСМ

Депутатът от “Има такъв народ” Станислав Балабанов показа бележка, за която твърди, че е написана собственоръчно от премиера Кирил Петков. По негови думи на нея е представен план за евроинтеграцията на Република Северна Македония.

“Показвам я сега, защото чашата на търпение преля. Ние се опитвахме през цялото това време да му дадем възможност да ревизира позициите си, да направи всичко възможно България да има обща позиция по темата”, каза той.

Според Балабанов бележката е написана по време на пътуването на българската делегация до Киев през април. Възмутителното, според него, е, че в нея е посочено първо вдигане на ветото на Северна Македония, а след това евентуално изпълнение на поетите ангажименти.

Графологичен анализ може да има тежест в съда, казва пред България Он Ер графологът Александър Атанасов.

“Тук са отразени доста признаци, които могат да служат за идентификационно изследване. Под признаци разбираме отклонения от правописните правила. Можем да кажем, че лицето има развит писмено-двигателен навик на латиница и на кирилица”, обясни той.

Сравнение между почерка на бележката с този на подписа на премиера от официалния документ за отказ от канадско гражданство показва, че прилики има.

“Има доста общи признаци. Например при буквите Е и Т. По подобен начин са изписани и тук. С един къс елемент, който пресича вертикалния на едно и също място”, добави още Атанасов.

Намират се обаче и различия при изписването на буквата К. Очевадна е и правописната грешка, която е допусната.

Бившите коалиционни партньори поискаха премиерът да се подложи и на детектор на лъжата. “Бих поканил Кирил Петков, заедно със специалисти, да се подложим на детектор на лъжата в пленарната зала”, заяви Балабанов.

Министър-председателят не коментира темата. А евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че подава сигнал в прокуратурата.

Similar Posts