| | | |

Не може да арестуваш лидера на опозицията незаконно. Демокрация не се прави с болшевишки методи

25 години се занимавам с лъжата професионално. Никога не съм имал доверие на хората, които оглавиха тази промяна. Говорим към промяна на продължението.

Това заяви в ефира на Нова телевизия социалният психолог Росен Йорданов.

„Нуждаехме се от скалпел, не от мачете. Сега имаме илюзии към едно време. Аналогиите стават все повече. Има една персона, която е същата – господин Гечев. Фалира 20 банки и се прави все още на експерт“, каза той.

„Няма как с неопитни хора или се провалени, да правиш политика. Те лъжат и продължават да лъжат“, заяви Йорданов.

„Като кажем, че Кирил Петков е виновен или Трифонов, какво от това? Какво се променя“, това заяви Арман Бабикян, който също беше в студиото.

Политиката е колективен спорт, точно както и футболът“, каза той.

Според Йорданов се подценява един важен феномен – груповата динамика:

„Съвсем ясно беше още когато започнаха да се джуркат някакви топки, които не могат да се привлекат, че когато се сформира правителство, то ще има много сериозни проблеми, защото компонентите са много различни“, каза той.

След като пребориха Борисов, се създаде илюзията за сплотеност. После започна борба кой да е по-нагоре. После илюзиите рухнаха и сега следва борба и бягство. Няма как при тази несъвместимост, само на база на общ враг“, каза той

По думите му коалицията не е имала дори обща политика.

Според Бабикян предсрочните избори в момента ще са грешка и не трябва да се състоят.

„В политиката всичко може, това трябва да си го набият в подстриганите глави“, каза той.

„Чухте ли какво използват всички – думата “искам”. Това е думата на децата. Трябва да говорят с „трябва“. Ние още се борим с демокрации на 200 години, а ние израстваме още.

“Не може да арестуваш лидера на опозицията незаконно. Демокрация не се прави с болшевишки методи. Не е въпросът какво искаме или не, а какво трябва. Тези хора ще извършат един особен грях – ще настроят обществото антинатовско, антизападно и антиатлантически”, каза Йорданов.

“Разни хора беснеят и ни връщат години назад”, завърши той.

снимка Архив

Similar Posts