| | | | |

Предозиране: Атанас Атанасов обвини руските специални служби, че събарят властта

В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби с цел да бъде съборена властта в републиката. Това написа във Фейсбук профила си Атанас Атанасов от ДБ.

Ето целият му пост:

Накратко

В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби с цел да бъде съборена властта в републиката.

Активирани са всички категории секретни сътрудници (резиденти, агенти за влияние, спящи клетки и т.н.), вербувани на идейно-политическа основа, различни видове зависимости, материална или друга заинтересованост.

Отделните клетки на агентурната мрежа на Кремъл са разположени във всички сфери на обществено-политическия и икономическия живот на страната.

Те изповядват различни, а в определени случаи и противоположни идейно-политически, икономически, религиозни и други убеждения, но служат на общата цел, поставена от Центъра – промяна на външно-политическата принадлежност на България, посредством сваляне на властта и опит за инсталиране на зависимо марионетно правителство.

Това би обслужило стратегическия интерес на Кремъл за пробив на евро-атлантическата общност, която застана зад Украйна и активно я подпомага.

С оглед ефективно противодействие на тази критична заплаха за националната ни сигурност на първо място трябва да бъдат осветени клетките, връзките и начина на действие на този механизъм.

Ясно е, че държавните институции, наследени от Борисовата държава, не са способни да се справят с тази заплаха. Нужна е мобилизация на общността от хора, които искрено изповядват евро-атлантическите ценности на западната демокрация, за публичен отпор.

Similar Posts