| | | |

Слави Трифонов към водещ: Вие сте дошъл да ме прецакате ли НА ЖИВО

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов дава първото си интервю за годината на живо в ефира на Дарик радио.

Интервюто се провежда в едно от студиата на телевизията на Трифонов.

“Вие сте дошъл да ме прецакате ли, г-н Вълков?”, попита той водещия на Дарик Константин Вълков.

“Аз предложих да е на живо, за да може хората да виждат”, каза Трифонов. “Езикът на тялото понякога показва какво казваш. Затова предпочетох и да се вижда”, добави той.

Слави Трифонов решил повече да не бъде унижавана ИТН в една невъзможна коалиция.

„Правя избор между лошо и по-малко лошо. Най-лошо е тези хора да продължават да управляват нагло и безотговорно. Те се държат като „солта на земята“. Стремя се да казвам истината и това е част от начина, по който се държа”, каза още лидерът на ИТН.

Какво значи почтен и непочтен? Кой е този морален стожер. Има закон. Само съдът е съдник. За морала се грижат семейството, църквата и училището. Какъв е Кирил Петков да казва кой е почтен и непочтен“.

“Аз не съм популист. Аз казвам това, което смятам, че е правилно.

Не се изживявам като реформатор. Моята цел е да свърша работа. Целта да участваме в изборите беше да се въведат в действие решенията на референдума, който проведохме. После се оказа, че се случиха един куп неща, които касаеха потребност да се понесе отговорност.

Спечелихме избори, но не успяхме да реализираме правителство. След това казах, че ще направя всичко възможно, за да има правителство”, обясни той.

„Аз с Кирил Петков се запознах като правеше реклама на пробиотик. Така съм си го записал и в телефона „Кирил Петков – пробиотик“.

Тези събития се развили още преди дуо-то Петков-Василев да влезе с служебния кабинет на Радев. Лидерът на ИТН разказа отново как след като печели изборите предлага на Петков да остане министър, но той му поставил условие Асен Василев да вземе Министерство на финансите. Всичко приключва там.

Не съм имал илюзии, че ще е лесно”, призна той. Най-големият компромис, на който бях готов, е да участваме заедно с БСП. Те са част от статуквото. Преодолях го трудно, но се справих.

„Продължаваме промяната“ управляват като ГЕРБ. Да кара влака, но има коалиция. Той не кара влака, защото сам е спечелил изборите – както Царя, първият път Бойко Борисов, Иван Костов“, каза Трифонов, но се затрудни да отговори на въпроса имало ли е момент, в който ПП са се държали почтено и коалиционно.

Трифонов подчерта, че отношението му към ГЕРБ няма промяна и остава отрицателно. Учуди се на твърдения, че той самият е силно зависим – например от Илиян Василев, Христо Комарницки и Георги Лозанов.

„Това са глупости, има още 215 депутати освен нас. Не съм назначил аз тези депутати – хората са ги избрали. Аз не ги харесвам, други не ме харесват мен. Какво, да ги избием ли?“, попита лидерът на ИТН. Той заяви, че не поддържа контакт с ДПС, а Ахмед Доган видял за последно преди повече от 15 години в телевизионно интервю.

Съдбата на мястото на партията му в коалицията било подпечатано преди около месец. „Петков просто лъжеше, едно говореше в София – друго за посланиците“, даде пример какво преляло чашата лидерът на ИТН.

Най-големият компромис за него било създаването на общо правителство с БСП. „С много зор, трудно, но го преодолях“, обясни той.

Трифонов определи като „пълна тъпотия“ твърденията на водещия, че рокадите на „Капитан Андреево“ са свалили кабинета. „Защо ми говорите това, не ме касае, аз не знам какво се случва там. Ама какво общо имам аз бе, може по същия начин да ме питате за баба си“, заяви Трифонов след като журналистът от „Дарик“ около 20 пъти го попита за фирмата, която осъществява контрол на границата.

Трифонов обвини водещия в създаване на инсинуации като го вкарва в обяснителен режим – от типа „знам, че не е вярно, но искам да го чуя как се оправдава“, разказвайки сцена от филма със Сандра Бълок „Нашето мото е криза“ (2015).

Очаквайте подробности!

Similar Posts