| | | |

Антон Кутев разби опорките и манипулациите на ПП, БСП и ДБ

Съветникът на президента Румен Радев Антон Кутев попари съпартийците си от БСП с мнение, изразено в социалната мрежа, че България няма да се срути, ако се стигне до падане на кабинета “Петков”, в който партията е коалиционен партньор, нито страната ще остане без правителство.

С намек, че на “Дондуков” 2 явно вече се реди служебен състав на Министерския съвет, глашатаят на червените в миналото заяви, че всички процедури са заложени в конституцията.

А контекстът, в който Кутев коментира хипотезата за падане на настоящата четворна (вече тройна – б.р.) коалиция, е интервюто на оттеглилия подкрепата си за нея лидер на Има такъв народ Слави Трифонов с водещия в “Дарик радио” Константин Вълков.

Съветникът на Радев изригна срещу журналиста заради това, че няколко пъти намекнал как краят на кабинета “Петков” изправял страната пред национална катастрофа, както и че лично Дългия би бил виновен за това.

Ето цялото мнение на социалиста, според когото идеологията се предава по полов път и по наследство, на фона на категоричната заявка на Корнелия Нинова от пленума вчера, че именно предсрочни избори биха били пагубни за Столетницата:

“Вчера, Константин Вълков над 10 пъти повтори, че благодарение на Слави, България няма правителство. А това е абсолютно невярно. Конституцията на България гарантира, че във всеки един момент, България има правителство, редовно или служебно. Редовното може да бъде коалиционно, експертно, целево или друго. Но правителство не може да няма. Понякога може да няма парламент, но правителство винаги има!

Което означава, че някой се опитва да ни изманипулира, че падането на това правителство ще се превърне в национална катастрофа. Еми не е така. Когато падне това правителство, ще дойде друго, по реда, подробно описан в Конституцията на България.

Изборът на правителство е право на българските граждани и Конституцията е предвидила ясен механизъм за изявяване на волята на гражданите.

Падането на всяко правителство е част от този механизъм и не създава опасност за държавността. Опасност за държавността може да създаде управлението, когато е грешно насочено или аматьорско, но падането на което и да е правителство е регламентирана част от политическия процес”.

Similar Posts