| | | |

Предлагали 1 млн. евро на депутата Георги Георгиев да разцепи ИТН

Предложение за 1 млн. евро е получил депутатът Георги Георгиев, който напуска ИТН със спортния министър Радостин Василев, за да разцепи групата на партията в 45-ото Народно събрание. Това разказа той пред журналисти.

Идеята е била той и напусналите да подкрепят правителство. Предложението той е получил от негов познат, който не бил в Народното събрание. За случката се разбрало, когато бил подложен на полиграф от ръководството на партията.

Първоначално всички имахме едни тестове на таблет, които бяха доброволно. След това ни казаха да минем полиграф. По време на детектора на лъжата, стана ясно, че ми бяха предлагани пари още в 45-ото НС, за да цепим групата на ИТН в парламента и се радвам, че и тогава стана ясно, че не съм ги взел тези пари. Сумата беше 1 млн. евро. Един мой познат ми ги предложи. Той не е в парламента, разказа Георгиев. Той не е подавал сигнал в прокуратурата.

Поводът беше дали е възможно депутати да напуснем парламентарната група, да сме повече от 10 и да направим промяна в правилника така, че да може да сформираме нова парламентарна група, която да участва в съставянето на правителството, обясни той. В момента правилника на парламента не позволява независими депутати, напуснали групата си, да сформират нова.

снимка Архив

Similar Posts