| | | |

Предозиране: Още един “заплашван”. НСО да назначи на всичките депутати от ПП охрана от НСО и да се кротнат вече

Получих обаждане да внимавам какво говоря по телевизиите, след като казах, че е предложен два пъти подкуп на директора на БАБХ.

Това заяви по бТВ зам.-председателят на Комисията по земеделието в НС Росен Костурков след разкрита схема за подкупи на „Капитан Андреево“.

На 23 май в интервю за „Лице в лице“ той заяви, че “фирма, избрана по неясен начин от министъра на земеделието през 2012 г., е осъществявала три дейности, които са свързани със санитарния контрол на границите”.

Самият шеф на БАБХ съобщи, че му е бил предложен подкуп в началото на годината.

Росен Костурков разказа, че освен него, директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов, заместник-земеделският министър Иван Христанов – също и двама депутати са получили заплахи.

Зам-председателят на комисията по земеделие в НС обясни, че негов колега е получил и директна заплаха за живота си.

„Човек отива при него и му казва: Внимавайте, изчезват хора, знаеш как умират от инфаркт и никой не ги разследва“, обясни той.

Самият Костурков обясни, че след предупреждението, отправено по телефона към него, пък съпругата му в Пловдив забелязала, че всеки ден дрон за 15 минути остава пред къщата им.

“На 24 май получих обаждане от скрит номер от човек, които се представи за мой приятел, но аз не можах да усетя какво гласеше. Той ми каза: Да внимаваш какво говориш по телевизиите, даваш ли си сметка, че другата седмица няма да има къде да живееш”, обясни Костурков

Връзката между Слави Трифонов и Таки е публична, защото е от времето на Васил Илиев, коментира депутатът.

„В последното си интервю Слави повтори няколко пъти неща, които не са верни. Вярно е, че той няма нищо общо с Капъколе, защото ние говорим за българската част, т.е. за ГКПП „Капитан Андреево“. По фактите работят службите. Ние събираме информация, наблюдаваме какво се случва от няколко месеца назад“, добави той.

„Второто нещо, което повтори около 20 пъти Трифонов, е, че имаме нарушено коалиционно споразумение, което не е вярно. Опитва се една неистина да я наложи като истина“, заяви Костурков.

„Първата лампичка, която ми светна, че има нещо нередно около ИТН и ГКПП „Капитан Андреево“ бе, когато случая влезе в Комисията по земеделие, храни и гори. Там изслушването на проф. Христо Даскалов и на земеделския заместник-министър се разви по странен начин. Видях как колегата от ИТН скочи срещу това държавата да овладее тази граница и че там трябвало да си остане частната фирма“, добави той.

След като водещият припомни думите на Михал Кампарев от „Продължаваме промяната“, според когото било разбираемо поведението на депутатите от ИТН, защото мафията губи държавата, Костурков каза, че без причина те поискали отстраняването на шефа на БАБХ.

„Няма да търсим 12 депутати. Те сами ще дойдат. Разчитаме на тяхната съвест. Ще осъзнаят накъде върви ИТН и какво се случва“, каза още той.

снимка Архив

Similar Posts