| | | |

Следователят Бойко Атанасов – от идол за градската десница до номинация на прокремълската партия „Възраждане“ за председател на КПКОНПИ

В седмицата на политическите страсти, около разклащането на Четворната коалиция, една номинация за шефския пост в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) разбуни духовете. Прокремълската опозиционна партия „Възраждане“ издигна за поста следователя Бойко Атанасов

Вече седма година, колкото е мандатът на един главен прокурор, Бойко Атанасов е лансиран от либералните медии като „бунтовния глас“ в съдебната системата, борец за справедливост, вечен опонент отвътре на всички главни прокурори.

Заради писанията в медиите от кръга „Капитал“, Атанасов е добре приет и в протестърско-прогресивния политически спектър, характеризиращ се и със своите русофобски пристрастия. Свързаната с фараона-беглец от българското правосъдие Цветан Василев организация – „БОЕЦ“, начело с лидера й Георги Георгиев, до момента бяха и най-върлите привърженици на Бойко Атанасов, като редовно го номинираха за всякакви публични постове.

През последната петилетка и половина, следователят бе кандидат за почти всички началнически постове в прокуратурата. Всъщност, Атанасов не бе кандидат единствено за Патриарх. За сметка на това бе кандидат за главен прокурор, за европейски делегиран прокурор, за административен ръководител на Специализирана и Софийска градска прокуратури и т.н. Парадоксално, но в края на миналата седмица Атанасов се оказа кандидат за два поста – за председател на КПКОНПИ и за член на Висшия съдебен съвет.

На фона на маратона от конкурси, в които Бойко Атанасов активно участва, човек си задава въпроса – какво точно работи този следовател, за да си изработва трудовото възнаграждение? Какви дела разследва „вечният кандидат“ за началнически постове и има ли изобщо време, за да си върши основните задължения? Защото, когато не участва в конкурси, Атанасов е активен участник на всевъзможни протести, организирани от жълтопаветните борци за права и свободи, начело с метежника Гошо от „БОЕЦ

До края на миналата седмица следователят Бойко Атанасов беше „десният човек“. Следовател, който е подходящ да бъде „изваден от ръкавите“ на Христо Иванов и Атанас Атанасов, във всеки момент, в който има нужда да издигнат кандидат за пост в съдебната система. Заради това издигането на Бойко Атанасов за председател на Антикорупционната комисия от „Възраждане“ подейства като силна пролетна буря за жълтопаветния политически планктон. Гръм и мълнии заляха профилите на протестърския електорат в социалните мрежи. Същински шок и ужас – какво е мотивирало Бойко Атанасов да приеме номинация от прокремълската партия в 47-то Народно събрание, да не би следователят да е станал руски агент или всъщност е бил такъв, но под прикритие? Или пък просто нашенската градска десница винаги е била, а сега просто го потвърждава, сателит на хибридната политика на Путин на Балканите!?

Истината е, че издигането на номинацията на Атанасов от партия с лидер, който носи красноречивия прякор „Копейкин“ и претърпяната метаморфоза у следователя, говори за моралния интегритет на „борците за съдебна реформа“. Дори Гошо от „БОЕЦ“ не можа да скрие преживения катарзис от предателството на Бойко Атанасов, определяйки номинацията на „Възраждане“ като „професионално и политическо самоубийство и предателство към гражданите“.

Метаморфозата на Бойко Атанасов е най-голямото доказателство за това, че не е важно какво говорят политическите активисти за качествата на техните „кандидати“ и представители за даден пост, бил той и в съдебната власт. По-важното е какви са действията им, защото само си представете днес, че следователят наистина бе заел някой от постовете в правосъдието, за които Христо Иванов, Атанас Атанасов и Георги Георгиев са ни убеждавали, че е достоен. Дали Бойко Атанасов щеше да гони руски шпиони, ако беше главен прокурор или би ли запорирал имуществото на някой, свързан с Русия олигарх, или първо ще пита номиниралия го Костадин Костадинов?

За зла участ, на самия Атанасов и за номиниралата го партия миналия уикенд колегите на следователя дадоха най-точната оценка за неговите професионални, а и личностни качества. Макар активното му промотиране от поне 7-8 години в медиите, като кандидат за член на съдебния съвет, в събота Бойко Атанасов успя да събере едва 24 гласа, над десет пъти по-малко от избрания или около 6% от общия брой на следователите у нас

Източник: Трибюн

снимка Архив

Similar Posts