| | |

Страшен удар за 1 млн. евро на “Капитан Андреево” ВИДЕО

Митнически служители недекларирана валута с левова равностойност над 1 950 000 лева е открита при проверка на автобус, излизащ от България на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 11 юни на пункта е пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е избрано за щателна митническа проверка

При проверката с рентген са отбелязани необичайни плътности около задната дясна гума. Впоследствие е открит специално изграден тайник, в който са били укрити 34 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 1 000 285 евро с левова равностойност 1 956 387 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- териториално отделение –Свиленград.

Двама турски граждани – на 57 и 50 години, са привлечени като обвиняеми. Установено е, че единият от обвиняемите с инициали Н.Т. е склонил другия с инициали Б.Ч. да му осигури място, в което да укрие носената от него валута, като обещал да му даде 500 евро.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

В момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.

Similar Posts