| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ внасят вот на недоверие на правителството НА ЖИВО

Извънредни новини съобщава партия ГЕРБ на брифинг в централата. Идва ли развръзката за страната след всички политически трусове и скандали от последните дни?


Партията на Бойко Борисов обявява, че внася още утре вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков.

“Провалът на това правителство е комплексен. Това правителство не може да се конкурира в модерната история на България. То може да се конкурира само със себе си Най-осезаемият финал е в публичните финанси. Всеки български гражданин може да го усети с джоба си”, обяви Томислав Дончев.

“По същата тази причина внасяме вот на недоверие заради провала в сферата за публичните финанси и икономическата политика”, разкри зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му в коалицията отношенията се регулират със заплахи, изнудвания и натиск, а подкрепата се осигурява чрез пазарлъци. Трябва да се сложи край на тази мъка. Мъка е за всички”, добави Дончев.

Според него тази глава от историята, посветена на това правителство ще е позорна, можем да направим да е поне кратка.

„Това правителство трябва да си подаде оставката. То ще се запомни с това, че е некадърно, лобистко и корумпирано“, заяви Делян Добрев.

В брифинга се включи и Лъчезар Борисов:

„Политиката на това правителство представлява заплаха за националната сигурност на страната ни. Всички световни институции ни показаха, че не се справяме, като понижиха прогнозата си за нас“, каза той.

По думите му износът на страната вече не допринася за БВП.

„Защо? Защото износът нараства с 6,5, а вносът двойно. Т.е. ние губим от там. Само за първите три месеца изтекоха над 1 млрд. евро“, каза той.

По думите му се губи законност, държавност и отговорност. Според него имаме нужда от един по-сериозен синхрон.

„Макроикономическата рамка е счупена“, категоричен бе Борисов.

Тома Биков коментира събитията от последните дни като “безпрецедентна криза, безпрецедентен позор”. И каза, че това правителство трябва час по-скоро да си тръгне.

В момента кабинетът “Петков” разчита на твърдата подкрепа на депутатите от своята група, тази на БСП и на Демократична България. Общият сбор на техните гласове е едва 109. Петима се отцепиха от ПГ на ИТН, като се очаква те да натиснат бутона “против” за вота, искан от ГЕРБ. При гласуване сега процедурата от хората на Бойко Борисов би била успешна. Общо ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН разполагат с цели 126 депутати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В Budilnikbg

Similar Posts