| | | |

Мирослав Иванов каза обещавани ли са от ПП постове и пари на отцепниците от ИТН

“Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. … “Продължаваме промяната” (ПП) търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас”.

Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание (НС) от “Продължаваме промяната” Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че “са купили” депутатите от “Има такъв народ” (ИТН), които напуснаха ПГ на ИТН.

“Поведението на “Продължаваме промяната” не е фокусирано като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена”, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори:

“Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. “Продължаваме промяната” и коалиционните ни партньори от “Демократична България” и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те”.

Той съобщи, че в сряда (15 юни) ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на Бюджета.

“Призоваваме всеки един народен представител да действа по съвест, а не по партийна принадлежност. Да преценява всеки един текст, който бива внасян от управляващата коалиция, дали е от полза на българските граждани. Изброените законопроекти са такива. Такива ще бъдат и измененията в 22 закона, които ще гарантират 22 млрд. лева да влязат в икономиката на страната по Плана за възстановяване и устойчивост”.

Мирослав Иванов заяви, че от ПП искат да върнат думата почтеност на дневен ред, защото “през последните около 10-15 години тя отсъстваше от политическия живот на страната”.

Той коментира и темата за Северна Македония и подчерта, че в ПП не са обсъждали внасяне в парламента на точка за сваляне на ветото пред европреговорите на Република Северна Македония:

“Не сме обсъждали тази точка да влиза в дневния ред нито за другата седмица, нито до края на месеца. Тази тема не е обсъждана в ПГ на ПП”.

Според Иванов Министерството на регионалното развитие е взривило коалицията:

“Първият раздор в коалицията беше първото решение за АПИ, когато трябваше да се отпуснат 1,5 млрд. лева и министър Гроздан Караджов настояваше да се отпуснат без необходимата отчетност и прозрачност при тяхното разходване. Това се повтори сега, когато обаче г-н Караджов претендираше за сума от над 6 млрд. лева, което щеше да е абсолютен прецедент за бюджет на АПИ в историята на страната”.

снимка Архив

Similar Posts