| | | |

Николай Радулов: Непрекъснато ни се казваше, че сме нищо

„Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас”.

Групата на отцепниците от “Има такъв народ” първоначално е трябвало да бъде от повече от 10 депутати.

Това обяви проф. Николай Радулов – единият от обявилите отделянето си народни представители от ИТН в в предаването „Здравей, България” на NOVA

“Хората ме познават и няма как да ме купят, няма как да ме напазаруват или притиснат”, отговори Радулов на въпрос защо е напуснал парламентарната група, дали е напазаруван, или купен.

Относно мотивите си за напускане, професорът бе категоричен:

“Мотивите ми доста бавно стигнаха до критичната ми точка и ме накараха да взема това решение. Имаме лидерска партия с лидер, който не познаваме, но от негово име ни се казва какво да правим.

При всеки опит да обясним, че ние сме народни представители, че нас хората са ни избрали, ни се казва: “Вие сте нищо, Слави е този, който Ви е вкарал в парламента”. Това може да е било така, през миналия парламент, когато бяхме 65 човека.”, обясни още Радулов.

На въпрос кой е казвал на народните представители, че са “нищо”, Радулов отговори:

“Аз такова нещо от Слави Трифонов не съм го чувал. Веднъж съм го виждал с цялата парламентарна група, веднъж говорихме 5 минути. Тези думи не съм ги чувал от него. Това многократно се е повтаряло от Тошко Йорданов. На миналото заседание го каза директно в лицето на Ива Митева”.

Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско, разказа Радулов за пуснатия от ИТН телефонен разговор между Василев и Христинка Иванова. Първоначално групата на отцепниците е била от повече от 10 души, добави Радулов. Той обаче не знаел защо другите са се отказали.

В началото на този парламент ни събра някакъв охранител на Слави и обяви, че поема политическото ръководство на група по сигурността. Идеята му беше да вкара в МВР двама души, компрометирани с побоите – единият бе зам.-директор на СДВР по време на протестите, заяви Радулов. Според него единият от тези хора бил комисар Антон Златанов, а вторият сега бил съветник на Бойко Рашков.

Срещата с охранителя на Слави била в офиса на партията в НДК.

снимка Архив

Similar Posts