| | | |

Още скандални разкрития за воаяжа на Петков и Лена в Солун

Премиерът Кирил Петков сам е изявил желание да пътува с правителствения самолет за срещата на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа, която се проведе миналата седмица в Солун. Въпреки че разстоянието от София излиза само на около три часа за простосмъртни и значително по-малко, ако си с кортеж на НСО, премиерът е отказал да пътува с автомобил.

Това пише сайтът “Гласове”, позовавайки се на свой източници.

Дори гръцките власти са го очаквали на границата, за да го придружат. В крайна сметка Петков изисква в последния момент полет, въпреки че му е обяснено как на разположение е само големият самолет. Така целият Еърбъс е впрегнат само за него, началника на кабинета му Лена Бориславова и съветничка от администрацията.

Още по-скандално е, че заради тази прищявка българската група пристига в края на събитието, като не е участвала в нито една от важните дискусии за региона, сред които енергийната и газовата свързаност. Груба сметка показва, че еднодневният воаяж на Петков и Лена е струвал на българския данъкоплатец над 20 000 лева.

Българският премиер липсва на официалните снимки и видеа от срещата на 10 юни между премиера на Гърция, колегите му, участващи в инициативата, сред които Еди Рама от Албания, македонския премиер Димитър Ковачевски, хърватския – Андрей Пленкович, президента на Сърбия Александър Вучич, представители от всички останали държави от инициативата, както и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

снимка Архив

Similar Posts