| | | |

Любен Дилов към ПП: Събрахте несъбираемото. Ние не сме ходили да молим “Възраждане” да се подписва. Вие го направихте

Събрахте несъбираемото. Ние не сме ходили да молим “Възраждане” да се подписва. Вие го направихте. Каквото правите на себе си го правите!

Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, обръщайки се към “Продължаваме промяната” по време на дебата за предсрочната оставка на Никола Минчев

От трибуната Дилов отправи няколко въпроса, без да иска отговор: Това не е ли първият български парламент, в който опозицията няма своя комисия? Това не е ли първият български парламент, в който нито една комисия не е свършила никаква работа? Това не е ли първият български парламент, в който има най-лошата законодателна история, откакто съществува новият български парламент от 1990 година насам?

Според Дилов това би трябвало да е достатъчно основание, за да бъде проведен този разговор.

„И други достойни мъже са били сваляни от този пост, не във връзка с личностите им – Стефан Савов, Огнян Герджиков, Димитър Главчев. Обаче вие сякаш не разбирате, че този вот днес и това гласуване днес не е толкова обременено от формалните причини, а от цялата политика, която беше последните 6 месеца в тази зала“, каза Дилов по отношение на исканата оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

„И да, аз съм съгласен с вас, че днешното гласуване ще бъде и оценка на това, което сме свършили всички заедно – опозиция и управляващи, но основната вина е вашата“, обърна се той към депутатите от управляващата коалиция.

Според него именно тяхна е основната вина за всичко това, което се случва. “Постоянни обиди, заклеймявания – колко пъти тук бяхме наречени “мафия”. Аз мафия ли съм, г-н Гюров. Аз съм мафията, така ли? Добре, докажете го“, каза в заключение Любен Дилов/ БГНЕС

снимка Архив

Similar Posts