| | | |

Петков се закани лошо на ГЕРБ и ДПС ако свалят Минчев и се примоли на “хората от ИТН” НА ЖИВО

Вече два часа слушам тази дискусия и през цялото време се чудя защо 120 депутата слагат най-големият приоритет на България днес да е смяната на г-н Минчев. Никола Минчев е отличен професионалист. Това съм го чувал от устата на депутати от ГЕРБ и ИТН. Нима оставката му е по-важна от цените на тока, нима е по-важна от нивата на пенсиите, нима вие предпочетохте днес да прекарате два часа като по-важна тема това, вместо да коментирате облекченията на младите семейства.

Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков.

„Вие казахте, че всичко това не е важно, а е важна оставката на г-н Минчев. Той е отличен професионалист. Чувал съм това от устата и на хора от ГЕРБ, и на ИТН, и на Възраждане. Вие слагате обаче това, като приоритет номер. Може би значи има друга причина. Може би се страхувате, че г-н Минчев ще води заседанието за избирането на шеф на КПКОНПИ. Страх ви е, че ще има съдия, който ще визира дейността на главния прокурор“, каза Петков.

„Ако си мислите вие от ГЕРБ, че с днешното приемане на оставката на г-н Минчев, ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас – няма. За колегите на ДПС – ако си мислите, че с тази оставка ще намалим сигналите си към европрокуратурата – няма.

За хората от ИТН – между вас има честни хора, такива, които са влезли с друга идея в това управление и осъзнават историческата си роля в този момент, но ние знаем натиска, под който сте в момента. Той е от лидерите на ИТН“, каза той.

Петков запита хората от „Възраждане „ дали ще натиснат бутона за оставката на господин Минчев заедно с ДПС: „На кой ютуб канал ще го обясните това“, запита той.

„Ето това е задкулисието, с което се борим всеки ден“, завърши Петков.

Припомняме, че депутатите днес обсъждат внесеното искане за оставката на Никола Минчев – председател на Народното събрание.

Предложението идва от парламентарната група на ИТН и е заради възпрепятстването от страна на Минчев заседанието по темата РСМ от сряда да бъде закрито, за да се изнесе информация от секретните грифове, от които става ясно, че премиерът е водил двойна политика по казуса.

Кирил Петков пък реши да отмени анонсираното си много важно посещение в Азербайджан, за да подкрепи с присъствие председателят на Народното събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В Budilnikbg

Similar Posts