| | | |

Тошко Йорданов се опитал да върне отцепниците в групата на ИТН

Въпреки обвиненията си за предателство към отцепниците от ИТН, Тошко Йорданов се е опитал да ги върне в парламентарната група. Това стана ясно от изказване на Иво Атанасов по време на дебатите за оставката на Никола Минчев.

Депутатът заяви, че в сряда при него е отишла секретарят на партията Виктория Василева. Казала: “Тошко Йорданов ме изпрати при теб, ако искаш да се върнеш”. “Каните “предател, подлец,” да се върне при вас ли”, попита той. депутатът Момчил Иванов също казал, че Тошко иска Иванов да се върне в ИТН.

“Тошко ще ви превърне в национални предатели”, обърна се той към доскорошните си съпартийци.

Атанасов обяви, че вчера е присъствал на трибунал в парламента – имали съдии, прокурори, присъди. Присъда срещу премиера, че е национален предател. “Дали е виновен обаче се решава от съда, не от народните представители или двама служители на Слави Трифонов.

ИТН показахме два пъти, че не можем да градим, показахме го в първите 2 парламента, сега показахме, че може да рушим. Това е показателно за тази партия и затова не съм в нея”, заяви той. И отхвърли обвиненията, че се е отцепил от партията заради обещания за постове.

Това са опорките на един служител на Слави Трифонов, който си е помислил, че е властелинът на пръстените, заяви депутатът. Опитите за включване от страна на Станислав Балабанов обаче не успяха.

В залата започнаха да ръкопляскат, някои от министрите също, а премиерът Кирил Петков дори му стана на крака и се ръкува с него. Очаквано, от ИТН скочиха да се изказват, само че вече бяха останали без време за изказвания.

снимка Архив

Similar Posts