| | | |

ДПС сезира Рашков за покупка на депутати, попита какво ще предприеме МВР

ДПС информира вътрешния министър Бойко Рашков, че в българския парламент се купуват депутати. Това стана по време на парламентарния контрол, в който на въпроси отговаряше вътрешният министър.

От трибуната депутатът от движението Джейхан Ибрямов се обърна към Рашков с питането дали знае за това и какво ще направи МВР.

Българският президент каза, че върви най-мащабното пазаруване на депутати в нашия парламент, уведоми Рашков депутатът от ДПС.

В този момент председателстващият заседанието Кристиан Вгенин от БСП му се скара и му спря микрофона.

“Отнемам ви думата, г-н Ибрямов”, сряза го Вигенин. “Който има информация, че някой купува депутати, да подаде сигнал до прокуратурата и ДАНС. Аз такива данни нямам”, заяви зам.-председателят на парламента.

По-рано през деня президентът Румен Радев коментира, че парламентът се е превърнал в “тържище”.

“Едните купуват депутати, другите правят опит за връщане на стария коалиционен модел”, констатира държавният глава и заключи, че наблюдаваме кални борби и разпад на парламента.

Повод за заключенията на президент и депутати от опозицията стана разцепването на парламентарната група на “Има такъв народ”, след като днес шести поред депутат я напусна и подаде заявление за това в деловодството на НС.

Така на ПП, БСП и ДБ им трябват още шестима народни представтели, за да съберат необходимите 12 гласа за обръщане на предстоящия вот на недоверие.

По-рано в кулоарите народният представител от БСП Александър Симов коментира, че очаква още народни избраници от ИТН да се присъединят към управляващите, които загубиха мнозинство след изтеглнето от коалицията на ПГ на ИТН.

“Няма такова единство в ИТН, каквото се опитват да изкарат техните лидери. Чувал съм колеги, които казват, че размислят сериозно дали да не си тръгнат”, каза Симов по адрес на депутати от ИТН. “Надявам се да нарасне”, признай той за бройката на отцепниците от партията на Слави Трифонов.

снимка БТА

Similar Posts