| | | |

Ива Митева: Продължава натискът към депутати,говори се, че ще има колеги от ИТН, които ще се обърнат. Дано не се случи това

Продължава натискът към депутати на ИТН, каза Ива Митева от ИТН пред БНТ.

Днес чух, че сме мафия, вчера чух, че сме мафия, аз доказателства за това не виждам. Не чувам имена на мафията, нека да ги кажат, да ги покажат, да извадят доказателства.

“Смятам, че не е допустимо да се изпращат СМС-и и да се звъни от министър-председателя към наши депутати. Най-малко може да го прави някой друг. Не знам в какви времена живеем, но премиерът се опитва да ги обработва. Така ще е до гласуването в сряда или четвъртък. Ще видим как ще гласуват колегите. Ще видим дали някой се е поддал. Говори се, че ще има колеги, които ще се обърнат. Надявам се да няма такива”, каза Митева.

Тя заяви още, че няма номинация на ИТН за председател на парламента. Който и да бъде председател, ще му бъде изключително трудно, защото трябва да стои срещу 239 души и да се съобразява с всеки от тях, допълни Митева.

За вчерашния протест тя каза:

“Не ми се иска да се връщаме към площадната демокрация. Има процедури, нека да вървим по тях. Има ред, да го спазваме. Нека да не настройваме хората един срещу друг. Днес чух, че сме мафия, вчера чух, че сме мафия, аз доказателства за това не виждам. Не чувам имена на мафията, нека да ги кажат, да ги покажат, да извадят доказателства. Ако сме мафия, искам да попитам коалиционните партньори, защо не ни го казаха до сега, защо не изнесоха документи, а сега ни го казват?”.

снимка Архив

Similar Posts