| | | |

Костадинов: Вчерашните действия пред НС са опит за Майдан с платени соросоиди и фашистка измет

Лидерът на партията “Възраждане” Костадин Костадинов определи вчерашните действия като опит за Майдан, а реакцията на коалиционния партньор от БСП доведе до сериозно напрежение в залата.

В началото на пленарното заседание, което се очакваше да бъде напрегнато, Костадин Костадинов посочи, че протестите вчера приличат на случващото се в Украйна и призова всички граждани, които са против кабинета и опита той да изземе държавата, да дойдат пред парламента в деня, който се гласува вота на недоверие, който още не е насрочен

“Опит за майдан в България, опит, разбира се, опитче за майдан. Опит, който не успя да се получи напълно, защото майдан се прави с мъже, а не се прави с платени соросоиди. Спонтанно организирани хора със спонтанно донесени от тях спонтанно нарязани тръби, спонтанно донесени камъни. Вчера ясно се видя кой кой е. Ясно се видя кой изпитва страх от своя народ. Предстои дебат за вота на недоверие. Ще има и гласуване. Нека да не допуснем тази фашистка измет, нека да не допуснем тези платени да дойдат да ни отнемат държавата. Призовавам всички сънародници, които не допускат и няма да искат България да бъде превърната в новата Украйна нека да дойдат тук, когато се гласува този вот на недоверие, нека да дойдат тук, когато са дебатите, нека да не допускаме някой да окупира, да превзема и да унищожава държавата ни.”

На тези думи на Костадин Костадинов остро реагира депутатът от БСП Явор Божанков, който заяви, че лидерът на “Възраждане” неправилно отразява вчерашния протест и го нападна с думите, че точно той организира платени протестиращи и че тика държавата целенасочено към конфликт.

“Да г-н председател, но вие нито един път не го прекъснахте. Аз бях на същия протест и видях, че по него хвърляха стотинки, не копейки, а стотинки. Но когато говориш за протестиращи, които са дошли тук, и говориш за организация, това е човекът, който кара тук хора с автобуси, с платен транспорт. Той бил видял. Знаете ли какво видяха българските граждани вчера и какво го притеснява него – видяха как “Възраждане” гласува с ДПС. Това него го е страх – че всички го видяха, и най-вече го разбраха, че заедно с ГЕРБ е следващият Волен Сидеров”.

От “Демократична България” и БСП определиха като недопустими думите на Костадин Костадинов “фашистка измет” и поискаха той да бъде наказан.

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов призова за спокойствие в дебата и отправи последно предупреждение към депутатите, че при подобни прояви народни представители ще бъдат отстранявани от заседания.

снимка Архив

Similar Posts