| | | |

Разкритие: Горивата у нас поскъпват главоломно, защото някой прибира в джоба си по 10 млн. лева дневно ВИДЕО

През последната една година няма изменения на цените на горивата на борсите, няма изменение на акцизите и на ДДС. А горивата у нас са много по-скъпи – с 36 и 37 процента са скочили цените на дизела и най-масовия бензин. Това заявиха на брифинг от ГЕРБ.

“Защо за последните шест месеца бензина и дизела скочиха с 1 лев. Защо купуваме евтин петрол от Русия, а плащаме скъп американски брент. Един лев на литър някой ни дере и си ги прибира в джоба. Ако заредите 40 литра, в нечии джоб влизат 40 лева. 10 млн. литра горива се продават на ден у нас, което означава някой да прибра само от това по 10 млн. дневно”, заяви Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Премиерът се е срещнал 4 пъти с шефа на Лукойл. Горивата скочиха 4 пъти – защо миналата година при същата цена на петрола цената беше 2,50 лв.?, попита Делян Добре. Среща се кабинета с “Лукойл” и цената почва да нараства, заяви той.

За газа сме ястреби, а за петрола сме бройлери. В Еврокомисията искаме изключение – т.е. лобираме да купуваме руски петрол. Ние сме единствената държава с износ на море, която няма ограничения за руски петрол, заключи бившият енергиен министър.

Аз съм изучавал и преподавал психология, но наред с това не смятам, че мога да надникна в душата на всеки народен представител и да предвидя какво ще направи. И от камбанарията на собствената си съвест да реши да мигрира от една политическа позиция към друга. Така бившият вицепремиер Томислав Дончев отвърна на въпрос как ще бъде гласуван вотът на недоверие към кабинета.

Каквито и усилия да се полагат и усилия да се инвестират, дните на това правителство са преброени. Всички усилия ще направят мъката по-голяма за всички, заключи той.

“Трансферът на един депутат предизвика по-бурни реакции в държавата, а 1 лев отгоре върху литър гориво не вълнува никой в тази държава. Все едно да сложиш в пощенската кутия на някой безплатни билети за кино, а след това да му обереш апартамента. Така ми изглеждат нещата”, коментира от своя страна Томислав Дончев.

“Каквито и усилия да се полагат и каквито и пари да се влагат, дните на това правителство са преброени”, категоричен бе той по темата дали Кирил Петков ще успее да убеди още депутати от “Има такъв народ” (ИТН) да подкрепят правителството му.

Similar Posts