| | | |

Отцепникът Светлин Стоянов: Текат процеси и в групата на “Възраждане”

Независимият депутат Светлин Стоянов – един от отцепниците от “Има такъв народ заяви, че очаква още негови колеги да напуснат парламентарната група на ИТН. Стоянов обаче съобщи, че подобни процеси в момента се случват в други парламентарни групи, като тази на “Възраждане”.

“Никога не съм твърдял, че има купени депутатки от “Възраждане”. Аз само гледам какви процеси текат в групите и какво става в НС, не съм чувал че депутати на БСП ще гласуват против правителството в сряда”, коментира независимият депутат пред БНТ.

“Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени. Това доказват събитията от вчера. За мен това е важно политическо решение, което трябва да се вземе в сряда. Всеки сам си преценява, но от това зависи дали ще е добре или зле за България”, допълни той.

По думите му Ива Митева смятала, че гласуването на оставката на Никола Минчев е грешка, а Каримански искал да се гласува с “въздържал се” на вота на недоверие.

“Аз знам какво става в тази група по всяко едно време. Знам, че госпожа Митева е казала, че гласуването за оставката на Никола Минчев е било много груба грешка и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е казал да гласуват “въздържал се” по време на вота на недоверие, за да не се закрият като партия, но са го убедили, че ще се гласува против правителството. Много интересни противоречия се случват – аз съм обявен за предател, а Кирил Симеонов го обявиха за приятел. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат предател в техните редици? Така че наистина – безуспешни са опитите за опазване целостта на тази група” каза Стоянов.

Той допълни, че се е чувствал измамен през последните два месеца в групата на “Има такъв народ”, защото всички изводи сочели, че се оформя коалиция между ДПС, ГЕРБ, Възраждане и ИТН. По думите му това се е потвърдило при оставката на Никола Минчев.

“Хората не си мълчаха. Не съм искал среща със Слави Трифонов, той – също. Решението се спуска от Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Слави на тях им спуска решенията – те на нас. Сега трендът е такъв – ще има още разпад на групи”, отбеляза Светлин Стоянов.

снимка Архив

Similar Posts