| | | |

Слави Трифонов: И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи

Френското предложение за стартиране на преговорите изтече в медиите. От него става ясно, че Петков е водил различна политика от тази на външно министерство. Научавам всичко това от самото предложение.

Това каза Слави Трифонов по време на извънредно обръщение към нацията.

“В този документ се говори за българско малцинство. Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. Трябвало да стартираме преговорите, а ЕС и Франция щели да гарантират, че Македония после ще изпълни рамковата договорка към нас. Гаранция ще дадат Франция и ЕС, т.е. гаранция-Франция”, допълни Трифонов.

“Има и друго абсурдно нещо в това предложение. Тъй като ние не приемаме съществуването на македонския език, другите държави ще го признаят, а на нас ще признаят, че не го признаваме. Това е политиката на Кирил Петков”, заяви шоуменът и лидер на ПП ИТН.

“Длъжен съм да произнеса думите, които мразя да казвам. Аз нали ви казах? Тези малоумни внушения за мафия и корупция са нелепи обяснения за малоумността и неспособността на управляването на Кирил Петков. Как да има мафия, когато нямаш власт? Напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. Как да се корумпираш, когато няма от къде да вземаш. Кирил Петков остава във властта”, каза той.

“ИТН ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те. Купуването на депутатите е унизителна и срамна работа и показва, че Петков иска да запази правителството на всяка цена. Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и няма да има, и е невъзможна по принцпи. Това няма да промени медиите и лъжите, които изнасят. Истината е най-силния щит.

Нещо лично към Кирил и Асен. Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? На моя страна е справедливостта, така че няма да спра”, завърши той.

Similar Posts