| | | |

Митов: Няма коалиция, просто всички искаме да свалим правителството

Няма коалиция с ДПС, ИТН и „Възраждане“

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод гласуването на отстраняването на председателят на парламента Никола Минчев пред bTV.

„Във всеки един фрагментиран парламент в един момент, когато опозицията има възможност да свали правителството, го прави и това е единственото нещо, което може да. Накара тия партии да гласуват заедно, тъй като провалът на правителството е очевиден, тъй като управляващото мнозинство се е разпаднало, тъй като българските граждани знаят много добре, че това правителство трябва да си отиде, тъй като е вредно за страната, ние бяхме длъжни да предложим вот на недоверие и ще бъдем длъжни да гласуваме оставката на това правителство“, каза Митов.

„Няма такава коалиция. Значи той господин Цонев каза една аксиоматична за политиката истина онзи ден, независимо кой я казва, това е вярно. Коалиция се съставя за управление. Коалициите имат определени цели, управленски цели“, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Като член на Комисията по външна политика в парламента Митов коментира, че френското предложение за регулиране на отношенията със Северна Македония има много елементи, които ще се обсъждат, но е стъпка в правилната посока и трябва да сме благодарни на Париж, въпреки това „не видях елементи, които са залегнали в Договора за добросъседство, а именно смесената историческа комисия“.

Заместник-председателят на ГЕРБ смята, че премиерът Кирил Петков е водил непостоянна политика и е създал хаос в отношенията ни със Северна Македония.

снимка Архив

Similar Posts