| | | |

Пари като вестници: Минчев харчи народните левчета на поразия, преди да му хвръкне главата

Народното събрание под ръководството на Никола Минчев е развързало кесията броени дни преди отстраняването на вече бившия парламентарен шеф от поста му с гласовете на 125 депутати, показа проверка на „Телеграф“.

Парламентарната администрация е обявила ударно куп търгове, за изпълнението на които ще хвръкнат милиони левове.

Според публикуваната на интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки информация, близо 200 бона ще бъдат профукани за поддръжката на служебните депутатски автомобили. Става въпрос за общо 33 коли. Любопитен факт е, че голяма част от закупените през 2012 година фолксвагени са навъртели респектиращите над 300 000 км, а киломeтражът на един от тях е прехвърлил дори 400 000 км.

Според утвърдения бюджет на НС за тази година пък народните избраници ще прибавят още 3,1 млн. км пробег зад гърба си, или над 77 пъти обиколката на Земята.

Междувременно още близо 80 бона ще отидат в нечии автомивки за почистване на депутатските лимузини.

Почти толкова са заделени и за обслужване на асаньорите, които ползват законотворците ни, за да стигнат до работните си места в бившия Партиен дом.

Поддръжката на така важната система за гласуване в парламента пък ще глътне над 70 бона.

Планира се повече от 45 000 лв. да заминат за разговори от стационарните телефони в почивната станция на депутатите във Велинград, а 60 000 лв. ще хвръкнат, за да се осигури на депутатите интернет с шеметна скорост. През новите кабели ще могат да преминават 10 Gbps, а гарантираната бързина на нета ще бъде 8 Gbps.

Най-солидна обаче е поръчката, според чиято документация сметките за ток на депутатите, които ще плати държавата ще достигнат колосалните 3,5 млн лв. с ДДС. Сумата е заделена за консумацията на ток за 2 години напред в двете сгради и гаража на НС в София, както и почивните станции във Велинград и Банско. Очакванията са депутатите да навъртят 7 166 000 kWh на електромерите.

снимка Архив

Similar Posts