| | | |

Извънредно! Петков под блокада в ранни зори, ето какво се случва пред дома му ВИДЕО

Множество хора са се събрали пред дома на министър-председателя Кирил Петков. Това става ясно от включване на живо на евродепутата Ангел Джамбазки. Той публикува клипа с хаштаг “НеПредавайМакедония”.

Издигат се лозунги “Оставка” и “Не предавай Македония!”.

“Чакаме да видим кога ще тръгне на работа, за да поговорим нормално с министър-председателя. Искаме да видим дали ще изпълни обещанието си, че ходи пеша и говори с хората. Към него имаме няколко въпроса. Първият и основен е кога ще бъде свикана комисията по външните работи и кога ще бъдат разгледани внесените предложения за решаване на спора със Северна Македония”, обясни Ангел Джамбазки.

По думите на евродепутата голяма част от документите не защитават българския интерес.

“Очаквам премиерът да даде ясни отговори по тези въпроси, да не шикалкави в типичния си стил и веднъж завинаги да заяви ясно каква е позицията, която той заема. Ако отговорите не ни задоволят, ще поискаме неговата оставка. Минава 07.00 часа, би трябвало вече да се е изкъпал и обръснал, да е пил едно кафе и да се подготвя за работа”, добави евродепутатът.

Припомняме, че днес са дебатите по вота на недоверие на правителството започват днес в 11 часа на извънредно заседание на парламента.

Вотът на недоверие беше внесен от ГЕРБ-СДС. Подкрепа за него заявиха депутатите от ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

По правилник гласуването му трябва да бъде не по-рано от 24 ч. след приключване на разискванията.

Тоест в зависимост от часа на приключване на разискванията днес – гласуването е възможно да бъде в сряда или четвъртък.

Similar Posts