| | | |

Нова свада между Петков и Йорданов в НС: Не ми сочи с пръстенце

Премиерът еднолично работеше през цялото време с ятото си от съветнички срещу националния интерес на България за Република Северна Македония, заяви шефът на ПГ на ИТН

„Нашето оттегляне на доверието към това правителство е фактически заради двама човека – Кирил Петков и Асен Василев. Петков еднолично работеше през цялото време с ятото си от съветнички срещу националния интерес на България за Република Северна Македония (РСМ).

Ще ви дам два примера, на които съм присъствал.

Единият е както той ми заяви, че трябва да измислим нещо за езика, защото македонците го искат.

Другото е как на срещата с Урсула фон дер Лайен той говореше за българско малцинство и се наложи да го прекъсна“, това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание (НС) по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета „Петков“.

Веднага след изказването му думата взе министър-председателят.

„Като се прави риторика, която е едва ли не функция на нашето правителство, е едва ли не грозна лъжа. Нека си говорим истината – това с Македония го чухме 1800 пъти. Това даже няма да го говоря. 100 пъти казахме, че това ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка“, отвърна му Петков.

Думата за процедура взе Тошко Йорданов.

„Напомнете на премиера, че е хубаво да слуша. Това, което каза той в момента е лъжа, защото има приети правила, защото там нещата, които са приети, не са така както са. Така, че това са лъжи. Оня, който цитирате излъга, излъга…

И да ми сочиш с пръстенце и да не ми сочиш, то това е истината“, каза Йорданов, гледайки към Петков.

Това не е първата за деня свада между Йорданов и Петков. По-рано днес докато премиерът говореше от трибуната шефът на ПГ на ИТН се изправи на крака и му ръкопляска, иронизирайки изказването му. Същото направи и депутатът Станислав Балабанов, който пък преди това взриви парламента с декларация.

Similar Posts