| | | |

Тома Биков към ПП: Вашето правителство ще остане като анекдот в историята

“Ние вече няколко часа слушаме министри, затова и не вземаме думата, защото ни е достатъчна тази “защита с аргументи”, за да гласуваме вота на недоверие”

Това обясни депутатът от ГЕРБ Тома Биков в отговор на притесненията на представители на управляващата коалиция, че опозицията не е достатъчно активна в дебатите.

“Вие никаква история не пишете”, каза той след изказването на Кирил Петков, който обвини, че опозицията в залата иска да свали кабинета с вот на недоверие под давлението на есемесите на четирима души, които не са в тази зала. Той визира Бойко Борисов, Делян Пеевски Слави Трифонов и руския посланик Елеонора Митрофанова.

“Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него”, каза по адрес на лидера на ГЕРБ премииерът.

“Правосъдието дойде, българският съд обяви ареста на лидера на най-голмата опозиционна група за незаконен и неграмотен, неграмотен, трети път”, отвърна му Биков. “Вие никаква история не пишете, бъдете сигурен. България има над 90 правителства, вашето може да остане само като парадокс и анекдот. В историята пише обикновено за някой, който е направил нещо”, отвърна Биков.

“Евентуално, ако някой чукне в интернет, ще ви намери там. Но не обиждайте тази сграда, защото тя е доста обидена през последните месеци”, отбеляза Биков.

В отпор на трбуната излезе Асен Васиилев. “Спомням си една ваша книга – “Карикатура на диктатор”. Как станахте вие карикатура на този диктатор?”, попита финансовият министър.

“Апелирам да се спрат личните нападки и обиди”, намеси се Мирослав Иванов, който води заседанието и даде думата на Биков за реплика.

“Г-н Василев, не е книга, а е статия, аз пиша статия до ден-днешен. И ако започнете да ги четете, можете да разберете защо ви се случва това, което ви се случва в момента”, отвърна депутатът от ГЕРБ.

“До това какъв съм станал, това не е ваша работа. Кога започнах да симпатизирам на Борисов? По времето на управленето на вашите партньори от БСП – тогава разбрах, че голямата промяна е обикновено подмяна и стига до крах. С всеки изминал ден вие изглеждате все по-нещастни”, добави Биков.

“Това ние да се оплакваме от вас, е все едно някой производител на ток да се оплаква от цената на тока”, направи сравнението Биков. Той каза още, че за една година ГЕРБ е стегнал структурите в партията и “сме готови да управляваме още веднъж, не е задължително да се случи”. “Г-н Василев, Вие имате слабо чувство за хумор, не го използвайте, защото не ви върши работа”, завърши изказването си Тома Биков.

снимка Архив

Similar Posts