| | | |

ГРОЗНО! Кирил Петков сипе клетви към Слави и Бойко Борисов

Това беше най-логичното нещо да се случи в днешния ден. Случи се, че задкулисието си показа всичките нюанси и представителството си в Народното събрание.

За съжаление, нямаше нито един човек от тези, които гласуваха срещу нас, който можеше сам да вземе решение на база собственото си вярване кое е правилното нещо. Това коментира пред Нова премиерът Кирил Петков след успешния вот на недоверие, който свали правителството.

„Направиха коалиция, това беше странното, много неестествени са тези гласувания. Няма нищо официално, което да свързва ДПС и “Възраждане”. Хората, които бяха обещали да изтръгнат модела ГЕРБ от „Има такъв народ” (ИТН), натиснаха бутона заедно с ГЕРБ”, заяви той.

„Добрата новина е, че днес имаше един депутат от „Възраждане”, който взе самостоятелно решение да не се появи днес – това е пловдивската депутатка Елена Гунчева. През тези 6 месеца искахме да преборим корупционния модел и да отстояваме българските, а не чужди интереси. Мисля, че тук се прокрадна руският интерес – през „Възраждане”, коментира още Петков.

„На Слави бих казал: Ти си история, повече никога няма да имаш възможност да направиш политически проект и да излъжеш толкова хора. Те ни свалиха, но това не е краят. Идват нови избори, пак ще си дадат хората вота.

На Борисов ще кажа, че греховете, които си направил през времето, ще те настигнат. Не може да се криеш зад партията си.

Ние сме тук за дългата борба. Ще изпратим писмо до депутатите от ИТН, ще им дадем още един шанс, да дойдат и да ни попитат какви са ни целите в следващите 6 месеца. Ако не дойдат, отиваме на избори.

Когато вземем първия мандат, ще предложим правителството да е пак в същия вариант. Ще има промяна на министри, но в основния си състав ще бъдем същите. Ако имаме 121 депутата, ще имаме за първи път независимо правителство”, заяви още Петков.

„Президентът Румен Радев не ни помогна, непрекъснато критикуваше, дори и за Северна Македония. Тази загриженост на думи за съжаление е доста разочароваща.

Много го харесвах миналата година, когато бях част от служебния кабинет. Последните няколко седмици не го разбирам”, каза още Петков.

Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща СМС-и на хората на народното събрание, един човек, който стои в сараите, г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме “Не” на “Газпром”. Тези четири човека се съединиха и решиха, че ще свалят правителството. Наредиха на своите депутати кое бутонче да натиснат. Това не е начина да спечелят България. Не разбраха е, че всички вие нямате бутони, които да натиснете. Това каза Петков на жълтите павета след като депутатите свалиха кабинета на управляващите с вот на недоверие.

“Вярвам, че днес няма избирател, който се гордее с ИТН, че са натиснали бутона с ГЕРБ. Няма хора в България, които искат да бъдат поведени от тая четворна коалиция. С днешния ход направиха най-голямата загуба за себе си и най-голямата победа за нас”, допълни още той.

“И друго нещо не разбраха – този вот е една малка стъпка към дългия път да си отвоюваме държавата. Вие сте гаранта. Спокойно отиваме на избори. Няма голямо значение дали ще съставят правителства. Духът е излязъл от бутилката и няма шанс”, завърши Петков.

снимка фейсбук

Similar Posts