| | | |

Ива Митева: Продължава се с натиска за покупка на депутати, получаваме СМС-и

Не сме обсъждали кандидатура. Аз продължавам да смятам, че председателят на Народното събрание трябва да бъде избран в нормална спокойна обстановка, тогава, когато започнем да разговаряме всички парламентарни групи.

Това каза Ива Митева от „Има такъв народ“ пред bTV по повод избора на нов председател на Народното събрание.

„Правилното решение е точката да отпадне от дневния ред. Има Председателски съвет, ще предложим това решение“, обяви тя.

„Няма нужда допълнително да нажежаваме страстите, няма нужда от допълнителни скандали“, аргументира се.

Митева разкри, че първоначално не е искала свалянето на Никола Минчев. „Аз бях една от тези, които не искаха този ход, дори се бяхме отказали от този ход, до момента в който г-н Минчев не направи грешки в пленарна зала“, обясни тя.

„Г-н Минчев направи грешка, предполагам поради липса на опит. Продължи да прави това, наруши правилника категорично“, допълни Митева.

На въпрос защо не иска да се избира нов председател на парламента, тя отговори: „Защото първо трябваше да мине вотът на недоверие. Да видим дали наистина има воля за смяна на този кабинет“.

Попитана дали иска да бъде номинирана за председател на парламента, тя отговори: „Не знам. На мен тази позиция не ми е самоцел“.

Относно евентуална подкрепа за Никола Минчев да заеме отново поста, тя коментира: „Ако всички парламентарни групи са „за“, да, защо не?“.

Митева заяви как ще гласува на вота на недоверие днес: „Категорично „за“ вота. Аз смятам, че трябва да има промяна наистина“.

Депутатът от ИТН разкри, че продължават опитите на управляващите да привлекат още депутати от ИТН за гласуването довечера:

„През други парламентарни групи, пращат се SMS-и, убеждават се. Към много колеги, включително и с мен е търсен контакт, включително и с г-н Каримански“.

„Цената невинаги е пари. Цената може да е постове. Ще видим къде тези колеги биха били предложени“, завърши тя.

снимка Архив

Similar Posts