| | | | |

Педседателят на парламента от “Продължаваме промяната” иска да се занимаваме с всичко друго, но не и с предложението за Македония и въпроса къде изчезва по един лев от всеки литър бензин

от фейсбук профила на Любен Дилов, депутат

снимка Архив

Доста нелепи са тези опорки, че депутатите от опозицията не ходят на работа. Ако не бяха ходили Киро и Асен още щяха да си харачат необезпокоявани по 9 милиарда за 9 дни.

Да не влезеш в пленарна зала е част от работата.

Например, когато председателят на парламента от “Продължаваме промяната” иска да се занимаваме с всичко друго, но не и с предложението за Македония и въпроса къде изчезва по един лев от всеки литър бензин. Тогава е по-добре да няма заседание.

Докато председателят не разбере, че дневният ред се определя от всички депутати, а не от него.

Не само че ходи на работа опозицията, но от два дни не спи, за да оправи ужасните бакии на Асен с бюджета и да има все пак увеличение на пенсиите, реални антиинфлационни мерки, кръвен център в Бургас и т.н. и т.н.

Да не изреждам всичко, което правим в момента. Интересуващите ще го видят на второ четене на бюджета.

И накрая – най-важното.

Добре ще е ако “Продължаваме промяната” използват пълноценно липсата на пленарно заседание и сериозно да си помислят какъв нов кабинета да предложат.

Например министър-председателят да не лъже на всяко слабо време.

Вицепремиерите му също (“един патрон няма да изнесем за Украйна” при изнесена за близо 2 млрд. специална продукция до момента. Комисионните са БСП ще ги коментирам друг път).

Има много работа и всеки депутат я върши сърцато и в духа на това, за което са го изпратили избирателите му.

А що се отнася до протестиращите, имам голяма новина за тях: повече от милион избиратели от последните избори не мислят като вас.

Знам, че това е разстройващо, но е факт. Някак трябва да живеете с него. Както аз живея с ежедневните хули, които ми отправяте, без да си давате сметка, че вотът на недоверие, всъщност спаси “Продължаваме промяната” от перспективата за още 6 месеца да се самоизчегъртат от политиката завинаги.

снимка БТА

Similar Posts