| | | | |

СЕМ обявява кои кандидати за шеф на БНТ са допуснати до изслушване

Съветът за електронни медии ще обяви кои от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са допуснати до изслушване.

Ще бъдат приети и правила за изслушванията, които са насрочени за 27-ми и 28-ми юни по реда на приемане на техните документи.

Кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са общо осем. Това са телевизионният водещ Сашо Диков, бившият главен юрисконсулт на БНТ и бивш директор на “Правна дирекция” в БНР Ирина Величкова, спортният журналист Сашо Йовков, членът на Управителния съвет на БНТ Василена Матакиева, настоящият ръководител на обществената телевизия Емил Кошлуков, бившият шеф на новините и актуалните предавания на БиТиВи Венелин Петков, директорът на радио Кърджали Красимир Ангелов и доц. Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

В хода на процедурата в документите на Сашо Диков и на Светлана Божилова бяха установени пропуски, но и двамата ги отстраниха в срок.

Изборът на новия ръководител на обществената телевизия ще бъде на 29-ти юни, предаде БНР. Мандатът на настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича в началото на юли.

На заседанието днес ще бъде представен доклад от дирекция „Мониторинг и анализи“ на СЕМ относно фокусирано наблюдение на излъчено аудио-и и аудиовизуално съдържание във връзка с разкритията за насилие и убийства в украинския град Буча

снимка БНТ

Similar Posts