| | | | |

Единственият успех е износът на оръжия за Украйна, но пък там Корнелия Нинова не може да се похвали, защото твърди, че не е вярно

от фейсбук профила на Тома Биков, депутат от ГЕРБ

снимка Архив

Един от структурните проблеми на настоящото правителство е, че голяма част от икономическите ресори бяха дадени на социалисти.

И се започна – борба със спекулата в условия на пазарна икономика, което доведе до още по-високи цени, правене на социална политика със сваляне на данъци, което може и да е помощ за бизнеса, но по никакъв начин не може да повлияе на цените, каквато беше обявената цел.

С неадекватните си предложения, БСП е на път да разтури за трети път през последните 30 години пенсионната система на страната и да обрече на ниски пенсии още едно поколение български пенсионери.

Единственият успех е износът на оръжия за Украйна, но пък там Корнелия Нинова не може да се похвали, защото твърди, че не е вярно.

И на целия този фон, лидерката на БСП, изкара виновен за злополучното си министерстване… Бойко Борисов, чиято вина е, че говори пред свои симпатизанти.

Впрочем, големият проблем на госпожа Нинова, вероятно е, че тя никога не може да събере повече от стотина души да я слушат. Това обикновено се случва по време на Национален съвет на БСП. Предполагам, че за тази липса на интерес към нея, отново е виновен Бойко Борисов.

Но да се върнем към началото – ако на някого му се налага много спешно да управлява със социалисти, моят съвет е да не им дава в никакъв случай икономически ресори.

Защото, когато това се случи, правителството пада или след като е фалирало държавата, или преди това, след като е загубило вот на недоверие за финансовата и икономическата политика.

Similar Posts