| | | |

Ексклузивно! Драма и сълзи: Стотици българи в безизходица на летище, а и лошият Борисов не е на власт да ги прибере

Стотици български граждани се намират в безизходица на летището в Будапеща. Майки с децата си не знаят какво ще правят и кога ще се приберат в България.

Причината е полет на “Райънеър”, който изобщо не се знае дали ще излети в посока София. Първоначално това трябваше да се случи в 15:10 местно време, след това беше отложен за 19:10, а впоследствие служители на летището в Унгария обясниха, че нямат информация какво ще се случи.

Нито дали в следващите дни изобщо ще има полети за България на която и да било компания. Чак след четири дни е следващият директен полет (по разписание, което обаче не се знае ще се спази ли) до столицата ни, но за там вече няма билети.

Драмата е факт, след като “Луфтханза” отмени хиляди полети само за ден, а това предизвика тотален хаос. На летището в Будапеща и на още няколко в Европа има хиляди хора, които не знаят какво вещаят следващите часове за тях. “Казаха ни, че самолетът на “Луфтханза” няма да излети.

Затова си взехме нов билет за България за 400 евро, но сега той закъснява с над 12 часа”, каза потърпевша

“Има вероятност след полунощ полетът да се случи, но нищо не се знае”, ни обясни служител на “Райънеър”.

Стотици българи в момента нито знаят какво да правят с багажа си, нито къде да отседнат.

“Потърсихме дали има влак или автобус до София, но не успяхме да открием. Не знаем и какво ще правим с децата си”, оплакаха се други българи, съобщава Блиц

Similar Posts