| | | | |

Скандалът ескалира! Явор Божанков: Секретарят на президента – Димитър Стоянов простреля Радев жестоко

Огромен скандал се заформя между президента Румен Радев и министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова, в който вече участват и екипите им.

Държавният глава заяви днес, че премиерът Петков е прострелял министър Нинова чрез интервюто си пред “Гърдиън”, в което твърди, че България изнася оръжие за Украйна през Полша. Информацията бе опровергана още в деня на публикуването на интервюто от правителствения пресцентър с мотива, че текстът е неточно преведен.

“Това интервю пред “Гардиън” е много показателно. Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и второ, в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която оглавява комисията, отговаряща за разрешителните за това оръжие”, бяха точните думи на президента Румен Радев.

Малко преди това, сутринта в ефира на БНТ, Корнелия Нинова отново категорично заяви, че България не изпраща оръжие за Украйна. Думите й бяха потвърдени и от министъра на растежа и иновациите Даниел Лорер.

Час по-късно началникът на кабинета ѝ Калоян Методиев пусна гневен пост във Фейсбук, в който заяви: “Един президент не може да е постоянна черна станция, която да продуцира негативизъм и лъжи.

Днешните изявления на държавния глава отново са в същата посока. Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена именно от Радев през април и май. Той я продуцира в публичното пространство. Това нямаше да има значение, ако беше тиражирано от политически маргинали, а не от действащ президент”.

В канонадата между президенството и Министерството на икономииката се включи и секретарят на президента Радев Димитър Стоянов. Той показа във Фейсбук факсимиле на документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна.

Стоянов е копирал част от страница, на която личат думите: “Крайна дестинация на изделията, променя от Ислямска Република Афганистан на Република Украйна”. В посочения от президентския секретар пасаж обаче никъде няма думата “оръжие”. Факсимилето няма подпис, няма подател, няма адрес. Нищо не удостоверява, че това е някакъв документ.

Освен това в текста става дума за Министерство на икономиката, което в момента не съществува.

Продължението на скандала се подхвана от Явор Божанков с негов пост в социалните мрежи.

“Секретарят на президента – Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна.

Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“, пише депутатът от БСП.

Ето целият пост на Явор Божанков:

Секретарят на президента – Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна.

Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“.

Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките.

Днес президентът заяви, че К. Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля.

В опитите си да стрелят обаче, улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си.

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всички международни конвенции и договори, но става жертва на политическо поведение, което вече граничи с неприкрита злоба.”

Similar Posts