| | | |

Става страшно! Владимир Путин праща ядрени ракети на Беларус

През следващите месеци Русия ще достави на Беларус ракети, способни да носят ядрени бойни глави. Това заяви президентът Владимир Путин, когато прие беларуския лидер Александър Лукашенко.

“През следващите месеци ще предадем на Беларус тактически ракетни системи “Искандер-М”, които могат да използват балистични или крилати ракети, в конвенционален и ядрен вариант”, заяви Путин в предаване по руската телевизия в началото на срещата си с Лукашенко в Санкт Петербург.

Той също така предложи да модернизира военните самолети на Беларус, за да могат да носят ядрени оръжия, на фона на нарастващото напрежение със Запада заради Украйна.

“На въоръжение в беларуската армия се намират много самолети Су-25. Те могат да бъдат модернизирани по подходящ начин”, заяви руският лидер.

“Тази модернизация трябва да се извърши в самолетните заводи в Русия и в съответствие с това да започне обучението на персонала”, добави той, след като Лукашенко го помоли да “адаптира” самолетите.

“Ще се договорим как да постигнем това”, каза Путин.

Путин на няколко пъти спомена ядрените оръжия, откакто страната му започна военна операция в Украйна на 24 февруари, което Западът възприе като предупреждение към Запада да не се намесва.

Миналия месец Лукашенко заяви, че страната му е закупила от Русия ракети “Искандер” с ядрено оръжие и зенитно-ракетни системи С-400.

снимка Архив

Similar Posts