| | | |

Цел на „Демократична България“ ще е да се сформира правителство още с мандата на „Продължаваме промяната“

Цел на „Демократична България“ ще е да се сформира правителство още с мандата на „Продължаваме промяната“, тъй като липсата на функциониращ парламент в страната ще преустанови и възможността за законодателна и контролираща дейност.

Това заяви при посещението си в Добрич депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова.

“Не можем да си позволим България да попадне отново в безвремието на служебно правителство и липса на действащ парламент, особено ако преди това не бъдат приети законите, свързани с Плана за възстановяване”, каза Елисавета Белобрадова, цитирана от БНР.

Белобрадова допълни, че е по-скоро скептична по отношение на възможност за коалиране с ГЕРБ, независимо от евроатлантическата ориентация на партията.

Предложение да отпаднат условията от параграф 17 от Закона за държавния бюджет са направили от Демократична България, съобщи Белобрадова.

Той предвижда държавата да отпусне допълнителните 20 милиона лева на университетите, само ако преди това променят правилниците си за атестиране, като по този начин бяха блокирани парите за заплати във висшите училища.

Законът за държавния бюджет от края на февруари тази година не може да бъде основа, върху която да стъпи реформата във висшето образование, категорична е депутатката.

Реформата в правилата за атестации на университетите според Елисавета Белобрадова, трябва да се направи след консултации с академичната общност и задълбочен анализ.

снимка Архив

Similar Posts