| | | | |

Мъжът на Лена Бориславова се пропи заради шавливата си женичка

Бурният политически възход на Лена Бориславова и честите подмятания и намеци за нейна интимна авантюра с премиера в оставка Кирил Петков се отразяват пагубно върху психиката на зам.-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов, констатират с тревога негови съпартийци от „Продължаваме промяната“.

Ямболският юрист от няколко години съжителства на семейни начала с началничката на политическия кабинет на Кирил Петков, но през последните месеци щастливата им доскоро връзка е поставена под огромно изпитание.

За никого в парламента не е тайна, че Мирослав и Лена почти не се засичат в общото жилище в престижен столичен квартал, закупено и обзаведено по вкуса на властната брюнетка само преди 3 години

„Двамата вече съжителстват формално и макар тази тема да не се обсъжда публично в парламентарната група, за всички е ясно, че Мирослав се тормози заради публично демонстрираната от половинката му близост с Кирил Петков“, коментират депутати от „Продължаваме промяната“.

Според думите им зам.-председателят на парламента се е дистанцирал от почти всички в партията мандатоносител и дори не участвал в общата чат група на „Продължаваме промяната“. Отклонявал покани за обеди и вечери и за уикендни почивки, но за сметка на това често пазарувал бутилки с 12-годишно уиски от парламентарното кафене.

„Никой никога не го е виждал пиян в Народното събрание, а какво прави в извънработно време, си е негова работа“, уточняват колегите на Мирослав Иванов.

Казват, че първата криза в семейната идилия между Лена Бориславова и Мирослав Иванов е настъпила в началото на януари, когато председателят на парламента Никола Минчев се оказа заразен с коронавирус, а присъствалите с него на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев бяха карантинирани. Тогава премиерът Кирил Петков се самоизолира за 3 дни с Лена Бориславова в резиденция „Лозенец“.

„Депутатите от „Възраждане“ използваха този случай, за да лепнат прякор на Мирослав Иванов. Започнаха да го наричат Ленин и да намекват, че е мъж под чехъл, който се прави, че не знае за какво става въпрос… Прозвището Ленин обаче беше взето на въоръжение от всички в парламента и днес дори някои съпартийци на Иванов иронично го наричат Ленин“, признава депутат от „Продължаваме промяната“.

Клюките за аферата между Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са любими и за опозицията. Сред най-популярните измежду тях е, че смуглата фаворитка на премиера сама спуснала кандидатурата на мъжа си Мирослав Иванов за зам.-председател на Народното събрание, за да може той да е постоянно ангажиран в парламента.

На 3 декември 2021 г. депутатите единодушно гласуваха предложеният от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов да бъде сред седемте зам.-председатели на 47-ото народно събрание. Няколко дни по-късно – на 12 декември, Лена Бориславова подаде заявление за напускане на парламента, за да поеме началническия пост в политическия кабинет на Кирил Петков. Казват, че Мирослав Иванов не е знаел предварително за нито едно от назначенията и всичко му дошло като студен душ, пише Филтър

Similar Posts