| | | |

Навързани като свински черва: Покрай Лена Бориславова прокуратурата проверява и други

Покрай шефката на кабинета на Кирил Петков и говорителка на правителството, прокуратурата проверява и майката на бившия шеф на парламента Никола Минчев.

Това става ясно от самопризнанията на самата Лена Бориславова във ФБ.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, написа Бориславова.

От твърденията й следва, че парите по договора между ББР и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, не са получавани от тях, а именно от въпросното дружество. Въпреки че в него точно е посочено, че тя е човекът, който ще получава месечно възнаграждение от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС.

При това положение се оказва, че прокуратурата ще проверява и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, в която Лена Бориславова е работила по това време.

Както и вече бившият шеф на парламента Никола Минчев, който също е работил в тази кантора. И вероятно ще стане документално известен публичният факт, че адвокатската практика на Никола Минчев всъщност е била при майка му Весела Станчева-Минчева.

Весела Станчева-Минчева е старши партньор в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Именно тя е назначила сина си на работа в кантората. А Никола Минчев е обслужвал като адвокат Кирил Петков в опитите му да завладее плажа “Корал”.

В заверата по завземането на “Корал” особено активна е днешната депутатка от ПП Мирослава Петрова Петрова.

Според източници от юридическите страни Лена Бориславова е била назначена в същата кантора около 2019-2020 г. с енергичното ходатайство именно на Кирил Петков в качеството му все още на “преуспяващ бизнесмен и харвардски възпитаник”.

Още при издигането на Никола Минчев от ПП за председател на парламента стана ясно, че именно той е човекът, нает да работи на хонорар от 140 евро на час на ББР, както съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Никола Минчев се появява за пръв път публично, когато харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че създават партията си на 19 септември миналата година. А след това стана и водач на листата им в Перник.

Източници от ПП разказаха пред ПИК, че за да бъде включен в тази листа, а след това издигнат за председател на Народното събрание е било искано разрешение от майка му Весела Станчева-Минчева, която го е взела в кантората „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, където е старши партньор.

Очевидно разплитането на далаверите около Просто Киро и Кокорчо ще извади на светло изключително порочни връзки и затова Лена Бориславова вече бърза да накисне и партньорите си, с които ги е въртяла. А проверката на нейния договор с ББР ще отведе прокуратурата право в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ и Никола Минчев.

Източник: ПИК

снимка Архив

Similar Posts