| | | |

Sorry, guys, прецакани сте! Измамени от измамниците – подредете се в дългата редица

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Ах, как жестоко се прецакаха отцепниците от “Има такъв народ”!

Вместо да потраят малко и да си осигурят министерски постове при своите, те се подведоха по акъла на Кирил Петков да цепят групата, за да осигурят подкрепа на правителството за вота на недоверие.

Трябва щъркелите да са те кълва̀ли по главата, за да се довериш на най-инфантилния, лъжливия и нарцистично-дезориентирания фейк-политик, който се е появявал по българските земѝ.

Кой се мина̀л – мина̀л!

Днес Тошко Йорданов казва по БНР: ако от “Промяната” ни поканят за разговори за ново правителство – ще се отзовем. Стига КИРИЛ ПЕТКОВ ДА НЕ Е ПРЕДЛОЖЕН ЗА ПРЕМИЕР. Ден по-рано разговарях с Ива Митева – тя смята, че по-добрият вариант е правителство, вместо избори; ще изчака да види какво ще предложат от “Продължаваме промяната”, но при всички положения, условието е: БЕЗ КИРИЛ ПЕТКОВ И ОТЦЕПНИЦИТЕ ОТ ИТН.

Със сигурност Слави Трифонов няма да приеме да участва в каквато и да било управленска формация с Кирил Петков, когото съди за клевета, както и с тези, които напуснаха “Има такъв народ”.

Кой от седморката имаше шансове да влезе в ново правителство в рамките на 47-я парламент с първия мандат на “Продължаваме промяната” или с третия мандат на “Има такъв народ”, ако не беше се разразила “войната на световете”?

Радостин Василев. Неговата политическа кариера започна бляскаво и устремно: на 35 години стана председател на парламентарната правна комисия; на 36 години беше избран за министър на младежта и спорта. Всъщност, той беше единственият министър, член на ИТН от квотата на Слави в коалиционния кабинет.

Колегите му от “Има такъв народ” неприкрито му се радваха, бяха го обявили за най-ефективния министър, 6 месеца се носеше на крилете на славата. Радостин Василев назначи в екипа на министерството трима депутати от ИТН – Венцислав Петков, Александър Тодоров, Кирил Веселински, а Кирил Симеонов му помагаше като медиен съветник.

Феновете на “Има такъв народ” му се възхищаваха за решителността, за “чегъртането” на ГЕРБ; видео-разкритията му за спортните обекти се гледаха от стотици хиляди. Радостин Василев успя да се сближи с Кирил Петков и Асен Василев, извоюва увеличение на бюджета на ММС и зелена светлина за нов закон за хазарта.

Георги Георгиев. Той беше номиниран за министър на регионалното развитие и навярно щеше да стане, но в навечерието на 13 декември 2021 г. Кирил Петков отказа на Слави Трифонов Министерството на транспорта, за да инсталира там щедрия си спонсор Николай Събев, който дарѝ на “Продължаваме промяната” 300 000 лева (N.B. те не фигурират в отчета на кампанията в Сметната палата!).

Гроздан Караджов, на когото лидерът на ИТН много държѝ, не можа̀ да стане транспортен министър и оглави МРРБ. Георги Георгиев преглътна обидата, но никога не се примирѝ. Той беше готов да излезе на трибунката в парламента и да поиска оставката на Гроздан Караджов, заради отказа му да кадрува под диктовка, но избухването на войната в Украйна осуети плановете на Георги Георгиев за вътрешен преврат. Той беше укротен с обещанието за нов пост – председател на КПКОНПИ. Само че Кирил Петков обяви номинацията на Бойко Рашков за поста, а на Георги Георгиев отново беше обещано да стане регионален министър, ако се отцепи от ИТН.

Николай Радулов. Макар да е активно свързан с Държавна сигурност, той беше номинацията на Слави за министър на вътрешните работи още в 46-я парламент. Това взриви групата на Мария Капон и Николай Хаджигенов: те възразиха, че никога не биха гласували за правителство с кадри на Държавна сигурност. Николай Радулов видя нов шанс за себе си – да замени Бойко Рашков в каменната сграда на ул.”Шести септември” и напусна групата на ИТН.

Иво Атанасов. Невзрачният адвокат също хранеше големи надежди да стане министър на правосъдието, но Надежда, секретарката на Христо Иванов, го изпревари. За него остана вярата, че може да се класира при ново раздаване.

Деян Петков дължѝ депутатското си място на Радостин Василев, а Кирил Симеонов просто има големи дългове. Така двамата се озоваха в ИТН-люспи и станаха независими депутати с обещанието при евентуални предсрочни избори да влязат в листите на ИТН.

Ха-ха-ха! Как ли пък не! ПП “Пълен провал” ще падне до 8-10% процента максимум, затова Кирил&Асен ще вкарат в листите, на избираеми места, само най-близките си.

Така че, sorry, guys, прецакани сте! Измамени от измамниците – подредете се в дългата редица.

Ако изляза права, че Бойко Борисов ще предложи с мандата на ГЕРБ-СДС да се направи програмен кабинет, Кирил Петков, Асен Василев и ИТН-люспите, пак ще са аут.

Similar Posts